Rusya'ya ağır yaptırımlar gelmeye devam ediyor! ABD ve İngiltere'den kritik ithalat kararı..

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 14. gününe girdiğimiz günlerde Rusya’ya ağır yaptırımlar sürüyor. Dünya ülkelerinden adeta soyutlanan Moskova Yönetimi'ne en büyük darbelerden biri bugün geldi. Önce İngiltere, ardından ABD'den petrol ürünleri ithalatıyla ilgili çok önemli kararlar açıkladı. Londra Yönetimi, Rus petrol ürünleri ithalatını yıl sonuna kadar aşamalı olarak bitireceğini duyurdu. ABD Başkanı Biden da Rusya'dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladığını açıkladı.

09.03.2022-08:44 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-09:41) Rusya'ya ağır yaptırımlar gelmeye devam ediyor! ABD ve İngiltere'den kritik ithalat kararı..

Rusya'dan petrol ve petrol ürünlerinin ithalatını yasakladıklarını belirten ABD Başkanı Joe Biden, şu açıklamaları yaptı: 

“Petrol ihracatını yasaklayacağız. Bunun ticaretini yapamayacaklar. Bu Putin'e ağır darbe vuracak. Bu kararı ortaklarımız ve müttefiklerimizle yakın dayanışma sonunda aldım. NATO'nun tamamını aynı sayfada tutmaya çalıştım. Ancak burada birçok ortağımızın da bize katılamayacağını gördüm. Ama Avrupalı müttefiklerimizle çalışıyoruz, onların Rusya petrolüne olan bağımlılığını bitirmek için.”

Biz de bedel ödeyeceğiz

Bununla beraber Joe Biden Ukrayna’ya şimdiye dek çok sayıda yardım yaptıklarını ve aynı şekilde bu yardımların süreceğinin altını çizerek; “Biz de bedel ödeyeceğiz. İlk bahsettiğimde bu konuyu "biz de bedel ödeyeceğiz" demiştim. İki parti de çok net bir şekilde bunu yapmamız gerektiğinin farkında. Şu ana kadar 1 milyardan fazla savunma desteğini Ukrayna'ya verdik. Aynı zaman da insani destek de veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Döviz satışları askıya alındı

ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin art arda açıkladığı yaptırımlara Rusya da aldığı kararlar doğrultusunda cevap vermeye çalışıyor. Buna göre Rusya Merkez Bankası, yabancı para cinsinden satışları 9 Mart ile 9 Eylül tarihleri arasında askıya aldığını duyurdu.

Rusya Merkez Bankası’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, ekonomideki son durum göz önüne alınarak yapılan düzenleme kamuoyu ile paylaşıldı.

Alınan söz konusu karar doğrultusunda bankaların 9 Mart-9 Eylül tarihleri arasında döviz cinsinden satış yapamayacakları ifade edildi.

Yapılan açıklamada döviz cinsinden mevduat sahiplerinin para çekme limitleri de değişti. Bu bağlamda döviz cinsinden mevduat sahiplerinin para çekim limitleri maksimum 10 bin ABD doları olacak şekilde yeniden düzenlendi. Mevduat sahipleri bu tutarın üzerindeki rakamları yalnızca Rus Rublesi olarak çekebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal