Rusya’nın İnternet Üzerinden Oy Kullanma Sistemine Siber Saldırı Gerçekleştirildi

Rusya’nın internet üzerinden oy kullanma sistemine saldırılar gerçekleştiriliyor. Yapılan saldırıların ise ABD, Almanya ve Ukrayna kaynaklı olduğu bildirildi.

17.09.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-18:20) Rusya’nın İnternet Üzerinden Oy Kullanma Sistemine Siber Saldırı Gerçekleştirildi

ABD, Almanya ve Ukrayna’ya ait IP adresleriyle yapılan siber saldırılar, parlamentonun alt kanadında bulunan Duma’da halkın sandık başına gittiği Rusya’da internet üzerinden oy kullanma sistemine DDOS saldırıları gerçekleşti.

RUSYA'NIN OY KULLANMA SİSTEMİNE SİBER SALDIRI 

Rusya’nın internet üzerinden oy kullanma sistemine yapılan Saldırıların ABD, Almanya ve Ukrayna'ya ait IP adresleriyle yapıldığı söyleniyor.

Duma seçimleri dolayısıyla halkın sandık başına gittiği Rusya’da internet üzerinden oy kullanma sistemi olan DDOS sistemine saldırılar gerçekleştirildi.

Rusya Dijital Kalkınma ve İletişim Bakanlığı urumla ilgili açıklama yaptı. İnternet üzerinden oy kullanma sistemlerinin saldırıya uğramış olduğu bildirildi. Saldırıların ABD, Almanya ve Ukrayna IP adreslerinden DDOS saldırılarının yapıldığı açıklandı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI 

Bakanlık yaptığı açıklamada, saldırıların doğrudan kimlik doğrulama sistemini hedef aldığını fakat operasyona da engel olmadığını belirtti.

'Denial of Service', internete bağlı bir hostun hizmetlerini geçici olarak ya da süresiz bir şekilde aksatıp, bir makine veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcıların ulaşılamamasını amaçlayan bir siber saldırıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal