Rusya'dan Üçüncü Dünya Savaşı’na İlişkin Açıklama: Nükleer silahlar kullanılacak

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali devam ederken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Lavrov olası Üçüncü Dünya Savaşı’nın yıkıcı olacağına dikkat çekerek, nükleer silahların kullanılacağını belirtti.

02.03.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-15:55) Rusya'dan Üçüncü Dünya Savaşı’na İlişkin Açıklama: Nükleer silahlar kullanılacak

Sergey Lavrov; ; “Batı ülkeleri, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti. Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanılacağı yıkıcı bir savaş olacak.” şeklinde konuştu.

“Kırım, Rusya’nın bir parçası”

Bakan Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Batı ülkelerinin kendilerine yönelik uygulamaya başladıkları yaptırımları beklediklerini belirterek, “Rusya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu.” İfadelerini kullandı.

Kırım'ın konumu hakkında da açıklama yapan Lavrov, “Kırım'ın aidiyeti tartışma konusuolamaz. Kırım Rusya'nın bir parçası ve pazarlık konusu değildir.” diye konuştu.

Ukayna’nın nükleer silah kullanmasına izin vermeyeceğiz!

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belarus'ta düzenlenmesi planlanan Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ertelenmesi kararının Amerika Birleşik Devletleri'nin emri doğrultusunda alındığını belirterek, “Ukrayna, görüşmeleri ABD'nin emriyle erteliyor. Rusya ve Ukrayna taraflarının ikiinci görüşmelerinin bugün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise henüz net değil.” açıklamasında bulundu.

Aynı zamanda Ukrayna'nın nükleer silah geliştirme amacı taşıdığını tekrar hatırlatan Lavrov, “Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'nın tümündeki askeri operasyonda Ukrayna'nın silahsızlaştırılması amaçlanıyor. Rusya, Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyecek.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal