Rusya’dan tedirgin eden açıklama: Ukrayna sınırında UFO düşürüldü

Rusya’dan gelen açıklamayla sosyal medya karıştı. Rusya Hava Kuvvetleri, yaptığı açıklamada Ukrayna sınırına yakın Rostov Oblastı’nda UFO düşürdüğünü duyuran Rusya Hava Kuvvetleri tartışmalara neden oldu. Yerel medya kuruluşunun UFO olduğunu iddia ettiği görselleri paylaştı.

07.01.2023-16:34 - (Son Güncelleme: 07.01.2023-16:54) Rusya’dan tedirgin eden açıklama: Ukrayna sınırında UFO düşürüldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ederken Rusya Hava Kuvvetlerinden gelen açıklama dikkatleri üstüne çekti. Hava Kuvvetleri, Ukrayna sınırına yakın bir bölgede UFO düşürdüğünü duyurdu. Sosyal medya da paylaşılan görüntülerle ilgili teoriler ortaya atıldı.

NTV'nin The Jerusalem Post'tan aktardığı habere göre; olay ilk olarak Rostov Oblast Valisi Vasily Golubev tarafından Telegram'da paylaşıldı. Golubey, UFO'nun Sultan Sala köyünün yukarısında görüldüğünü belirterek, "Herkesi sakin olmaya çağırıyorum. Güvenliği sağlamak için tüm güçler devreye giriyor. Gökyüzü uçaksavar savunmalarıyla kaplı" diye konuştu.

UFO mu, İHA mı?

Cisim hala tanımlanmamış olsa da uzaylı olması muhtemel görünmüyor. Bir Rus milletvekili, söz konusu UFO'nun Ukrayna tarafından gönderilen bir insansız hava aracı olduğunu iddia etti. Rus Devlet Duması milletvekili Anatoly Wasserman, "Kiev teröristleri" olarak adlandırdığı Ukrayna kuvvetlerinin ayrım gözetmeden İHA'lar aracılığıyla Rus sivillere ateş ettiğini öne sürdü.

Azak bölgesinden gelen UFO görüntüleri

Azak denizi hakkında

Diğer yandan Rostov Oblastı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda hayati bir stratejik su yolu olan Azak Denizi boyunca yer alıyor. Rusya, Ukrayna'nın Azak Denizi'ni çevreleyen tüm topraklarını, yani Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk oblastlarını tamamen kontrol alına öne sürdü.

Azak denizi

Rusya- Ukrayna savaşında hayati stratejik noktalardan biri olan Azak denizi, Rus güçler tarafından tamamen kontrol atlında. Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk oblastlarını tamamen Rusların  kontrolü altında.

Ancak savaşa ve yetkililerin açıklamalarına rağmen, Rostov Oblastı'nın pek çok sakini bu açıklamadan tatmin olmadı. Habere göre, Rostov'da yaşayanlar UFO'nun Ay'ın düşürülmesinden ya da Noel Baba'nın Kuzey Kutbu'na dönmesinden kaynaklandığına dair akıl dışı teoriler ortaya arttı. Öte yandan, son olarak Rostov Oblastı'nda ortaya çıkan UFO'ya benzer olayla bölgede daha önce de yaşandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal