Rusya’dan nükleer savaş tehdidi: Savaşı kaybedersek, dünya kaybeder

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Güvenlik Konsey Başkanı Yardımcısı Medvedev, 'Savaşı kaybedersek nükleer silah kullanırız" dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, eğer Batı’nın Ukrayna’ya Rusya’yı vurabilecek bir silah vermesi durumundan gerilimin artacağı uyarısında bulundu.

21.01.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 21.01.2023-16:33) Rusya’dan nükleer savaş tehdidi: Savaşı kaybedersek, dünya kaybeder

Geçen yılın 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı devam ediyor. Bölgedeki son durumlar yakından takip edilirken Rusya’dan dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev,  'Savaşı kaybedersek nükleer silah kullanırız' dedi.

Ukrayna’da saldırılarını artıran ve sivilleri vuran Rusya savaşta zafere çok odaklandı. Moskova yönetimi nükleer silah tehdidi ile bir kez daha bütün dünyaya gözdağı vermeye çalıştı. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'da kaybetmesinin ağır sonuçlarının olacağının altını çizdi. Savaşta yenilgiye uğrayan nükleer güce sahip bir ülkenin, nükleer savaşın fitilini ateşleyeceğini belirtti.

'Savaşı kaybedersek nükleer silah kullanırız

Rusya'dan dünyaya tehditler savuran sadece Güvenlik Konsey Başkanı Yardımcısı Medmedev değildi. Rus Ortodoks Kilisesi'nin başındaki patrik de 'Rusya'yı yok etme isteği, dünyanın da sonu olur' dedi.

Kremlin yaptığı yeni bir açıklama hem uzlaşma hem de gerilim mesajı verdi. Müzakere şartlarını yineleyen Peskov, 'Ukrayna taleplerimizi ne kadar erken kabul ederse çatışma o kadar çabuk sona erer' dedi. Peskov, Batı'nın Ukrayna'ya Rusya'yı vurabilecek bir silah vermesi durumunda gerilimin daha da artacağı uyarısında bulundu.



Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal