Rusya'dan Kritik Türkiye Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'deki vaziyet yüzünden hala çok endişeli olduklarını ifade etti.

22.11.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-11:20) Rusya'dan Kritik Türkiye Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'deki vaziyet yüzünden hala çok endişeli olduklarını ifade etti.

İdlib'deki El Kaide bağlantılı grupların, Cirin kasabasında rejim ordusuna karşı geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği saldırıda 18 askerin öldüğü hatırlatmasını yapan Zaharova şu şekilde konuştu: 'Bunun gibi kanlı provokasyonlar, Türk tarafının Rusya'yla imzaladığı 17 Eylül tarihli memorandumu (Soçi mutabakatı) yerine getirmeye ilişkin ciddi çabalarına rağmen İdlib'de silahsızlandırılmış bölge oluşturulması konusundaki zorlukların hala devam ettiğini gözler önüne serdi.'

15 EKİM SON GÜNDÜ

Soçi'de imzalanan mutabakata göre, radikal terörist örgütlerin 15 Ekim tarihine  kadar İdlib'deki silahsızlandırılmış tampon bölgeden çekilmiş olması gerekiyordu. Fakat sürenin bitmesine rağmen bu örgütlerin üyelerinin hepsi buradan çekilmedi.

Buna karşın Rusya lideri Vladimir Putin de dahil olmak üzere Rus görevliler, Türkiye'nin, mutabakatın sahada uygulanması için çok uğraştığına ve bunun zor bir iş olduğuna vurgu yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal