Nobel Barış Ödüllü Gazeteci'den Suudi Arabistan'a Çağrı

Nobel Barış Ödülü sahibi Çarşamba günü Yemen'deki savaş sona ermeli diyerek Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin neden oldukları tahribattan sorumlu tutulmalı açıklamasını yaptı.

22.11.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-10:30) Nobel Barış Ödüllü Gazeteci'den Suudi Arabistan'a Çağrı

Nobel Barış Ödülü sahibi Çarşamba günü Yemen'deki savaş sona ermeli diyerek Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin neden oldukları tahribattan sorumlu tutulmalı açıklamasını yaptı. Yemenli gazeteci Tawakkol Karman, Washington Post için bir yazdığı bir köşe yazısında, savaşın Yemen'in altyapısına büyük zarar verdiğini, açlık ve kıtlığın eşiğinde milyonlarca insan bıraktığını yazdı. Karman, "Suudiler ve müttefikleri niçin meşru hükümetin kurtarılan topraklara dönmesine izin vermeyi reddetti? Suudi Arabistan ve dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri niçin bu insani krizin devam etmesine izin verdi?’’ dedi. Karman, "Savaşın sona ermesinin yolu açıktır. İlk olarak, ABD ve diğer ülkeler Suudi Arabistan ve BAE'ye silah ihracatını durdurmalıdır." açıklamasını yaptı. Karman, ne BM Güvenlik Konseyi ne de Suudi liderliğindeki koalisyonun batılı destekçilerinin çatışmanın arkasındaki mantığı sorgulamadığını söyledi.

Yemen, başkent Sanaa da dahil olmak üzere, ülkenin büyük bir kısmının Houthi isyancıları tarafından devraldığı 2014'ten bu yana, şiddetli bir savaşın içinde.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal