Rusya'dan Karabağ Sınırına Askeri Yığınak

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'a barış gücü göndereceğini açıkladı.

10.11.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-09:14) Rusya'dan Karabağ Sınırına Askeri Yığınak

RF Savunma Bakanlığı'na göre, İlyuşin İl-76 askeri uçakları Ulyanovsk havaalanından ayrıldı. Rus barış gücü, Merkez Askeri Bölgesi 15 ayrı motorlu tüfek tugayı birimlerinden oluşacak.

RF Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya, Karabağ ihtilaf bölgesindeki ateşkes ve askeri operasyonları sürdürmek için 1.960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 adet özel teçhizat ve araç gönderiyor.

9 Kasım'da Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderleri düşmanlıkları sona erdirdiğini ve barışı koruma görevlilerinin konuşlandırıldığını duyurdu .

Duyuru metni özellikle tam olarak şöyledir:

Dağlık Karabağ'ın temas hattı boyunca, Laçin koridoru boyunca Rusya Federasyonu barış gücü birlikleri konuşlandırıldı, 1960'ların ateşli silahlı militanları, 90 zırhlı araç, 380 araç ve özel teçhizat.

Rusya Federasyonu barış gücü birlikleri, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin çekilmesine paralel olarak konuşlandırılmıştır.

Rusya Federasyonu barış gücünün süresi 5 yıl olup, taraflardan hiçbiri bu hükmün uygulanmasını süre bitiminden altı ay önce sona erdirme niyetini açıklamazsa, otomatik olarak 5 yıllık bir süre daha uzatılır.

Açıklamada Türk barışı koruma görevlileri ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajında barışı koruma misyonunun Rus ve Türk olacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal