Azerbaycan Halkı Dağlık Karabağ Zaferini Ülkede Coşkuyla Kutladı

Dağlık Karabağ için imza atılan ateşkesin sonrasında hem masada hem de sahada Ermenistan’a karşı elde edilen büyük zafer, Azerbaycan'ın her köşesinde mutlulukla karşılandı.

10.11.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-11:07)

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak belirtilen Şuşa'yı ele geçirmesinin akabinden Ermenistan Devlet Başkanı Nikol Paşinyan, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesaj ile yenilgiyi kabullendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in ulusa sesleniş açıklamasında Karabağ hususunda sevinç veren haberlerinin ardından Azerbaycanlılar sokağa çıkma yasağına karşın zafer kutlaması için sokaklara çıktı.

Bir takım vatandaşlar kornaya basıp araçlarıyla dolaşırken, bir takımı da Azerbaycan ile Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Karabağ zaferini sokak ortasında halay çekip kutlayan Azerbaycan halkı adeta bayram havasında ortak sevinç yaşadı.

Araçlarla konvoy yapan Azerbaycan halkı Parlamento binasının önünde kornaya basarak tur atıp, savaşı zaferle sonuçlandıran Azerbaycan ordusuna sevgi gösterileri gerçekleştirildi.

30 SENELİK İŞGAL SONA ERDİ

30 sene devam eden Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan işgal biterken, gece yarısı imza atılan bu anlaşma ile Azerbaycan'ın zaferi onaylandı. Dağlık Karabağ'dan yurtlarından sürgün edilen hemen hemen bir milyon Azerbaycan vatandaşının yeniden topraklarına döneceğini ifade ediyor.

Fakat ilk olarak bölgenin, Ermeni ordusunun askerleri aracılığıyla yerleştirilen, tuzaklanan mayınlardan arındırılması için çalışma yapılacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal