Rusya'dan dev yatırım! Akkuyu NGS için 15 milyar dolar sıcak para aktarımı

Rusya'nın Akkuyu NGS için 15 milyar dolar sıcak para aktarımı yapacağı açıklandı. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa ülkeleri, Rusya'ya büyük ekonomi yaptırımları uyguladı.

29.07.2022-17:09 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-17:09) Rusya'dan dev yatırım! Akkuyu NGS için 15 milyar dolar sıcak para aktarımı

Rusya'nın Akkuyu NGS için 15 milyar dolar sıcak para aktarımı yapacağı açıklandı. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa ülkeleri, Rusya'ya büyük ekonomi yaptırımları uyguladı. Bu yaptırımlar sonrası Türkiye-Rusya ortaklığı ile yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nin finans sorunu nedeniyle sekteye uğrayacağı öne sürüldü. Ancak bu iddiaları tamamen ortadan kaldıran bir gelişme yaşandı.

15 milyar dolar

Akkuyu NGS'yi hayata geçiren Rus Rasatom şirketi Türkiye'ye projenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan 15 milyar dolar parayı gönderiyor. Ödemenin 5 milyar dolarlık kısmı yapıldı, kalan 10 milyar dolarlık kısmı ise bu hafta 5, gelecek hafta 5 şeklinde ödenecek.

2023'e doğru adım adım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha önce projeye ilişkin, "Türkiye yarım asırlık nükleer enerji serüveninde 2023'e doğru adım adım ilerliyor. Akkuyu NGS, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandıracak." açıklamasında bulunmuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal