Rusya’dan Batı’ya mesaj: Gerekli önlemleri alacağız

Ukrayna ile savaş içerisinde olan Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov’dan ABD ve NATO’ya mesaj geldi. Ryabkov yaptığı açıklamada, "Batı'nın Ukrayna'ya daha fazla müdahil olmaması için önlem alacağız. ABD ve NATO ile doğrudan çatışma Moskova'nın çıkarına değil." diye konuştu.

11.10.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 11.10.2022-17:06) Rusya’dan Batı’ya mesaj: Gerekli önlemleri alacağız

Rusya Ukrayna savaşında dün her iki ülkede de yaşanan patlama sesleri tansiyonun yeniden yükselmesine neden olmuştu. Moskova yönetimi bugün önemli bir açıklama yaparak ABD ve NATO’ya çağrıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov yaptığı açıklamada "Batı'nın Ukrayna'ya daha fazla müdahil olmaması için önlem alacağız. ABD ve NATO ile doğrudan çatışma Moskova'nın çıkarına değil." diye konuştu.

Kontrolsüz tırmanış tehlikesi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, RIA'ya yaptığı açıklamada, ABD ve NATO ile doğrudan çatışmanın Moskova'nın çıkarına olmadığını, ancak Batı'nın Ukrayna ihtilafına artan katılımına yanıt vereceğini söyledi. Sergei Ryabkov, "Washington ve diğer Batı başkentlerinde kontrolsüz bir tırmanış tehlikesinin farkına varmalarını umuyor ve ikaz ediyoruz" dedi.

Ryabkov ABD ve NATO

Nükleer silah detayı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un açıklamasında öne çıkan bir diğer detay ise nükleer silah kısmı oldu. Ryabkov, Rusya'nın kimseyi nükleer silahlarla tehdit etmediğini, Batılı ülkelerin nükleer retoriği kullanarak, Moskova'yı kitle imha silahlarıyla saldırılar düzenlemeye hazırlanıyormuş gibi göstermeye çalıştığını söyledi.

Rusya Kiev’e 84 seyir füzesi attı

Rusya Ukrayna arasında son haftalarda sakinleşen savaş, dün yaşanan füze saldırısı nedeniyle yeniden hareketlendi. Alınan bilgilere göre Rusya Kiev’i 84 seyir füzesi ile vururken, Rusya’nın Belgorod şehrinde de patlama sesleri yaşandığı ifade edildi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal