Rusya'dan AB'ye nota: Yanıtımız ciddi ve hissedilir olacak!

Rusya, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya Büyükelçisi Markus Ederer'e protesto notası verdi.

21.06.2022-14:56 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-16:38) Rusya'dan AB'ye nota: Yanıtımız ciddi ve hissedilir olacak!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya Büyükelçisi Markus Ederer'i bakanlığa alelacele çağırarak protesto notası verdi.

Rusya'nın Avrupa Kıtası'ndaki yer alan Kaliningrad bölgesinden, Rusya topraklarına demiryolu hattı üzerinden malzeme sevkiyatına Litvanya tarafından kısıtlama getirilmesinin hemen sonrasında Moskova'da diplomatik hareketlilik yaşanmakta. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulaması ve Litvanya'nın bu doğrultuda kısıtlama kararı almasıyla ilişkili olarak Avrupa Birliği'nin Rusya Büyükelçisi Markus Ederer'i bakanlığa alelacele çağırıldı.


Protesto notası verildi

Ederer, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda 1 buçuk saate yakın bir toplantı düzenlendi. Görüşmenin sonrasında Ederer'e protesto notası verildiğini duyuran bakanlık, 'Avrupa Birliği temsilcisine, Kaliningrad bölgesi ve Rusya toprakları arasındaki nakliye üzerinde tek taraflı Rusya karşıtı kısıtlamalar nedeniyle protesto notası verildi.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti,' AB'nin ilgili yasal ve siyasi yükümlülüklerini ihlal eden ve gerilimi tırmandıran bu tür eylemlerin kabul edilemezliğine dikkat çekildi. Kaliningrad geçişinin normal işleyişi için derhal rotasyon talep edildi. Aksi takdirde misilleme yapılacaktır' açıklamasında bulundu.

'Ciddi ve hissedilir olacak'

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev'den flaş açıklama, ciddi ve hissedilir bir şekilde yanıt verilecek, 'Litvanya'nın kararına yakında yanıt verilecek. Yanıtımız, Litvanya halkı için ciddi ve hissedilir olacaktır.' şeklinde açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün, Litvanya'nın Moskova maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak protesto notası vermişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal