Rusya'dan ABD'ye Net Yanıt: Geri Adım Atmayacağız!

Rusya ve Ukrayna sınırında ateş dinmiyor. ABD'den Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edeceği iddiaları her geçen gün artıyor. ABD'den Olası işgal durumunda Rusya'ya ciddi yaptırımlar uygulanacağı belirtilmişti. Rusya'dan cevap geldi.

01.02.2022-12:27 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-13:33) Rusya'dan ABD'ye Net Yanıt: Geri Adım Atmayacağız!

Rusya ve Ukrayna sınırında savaş çanları son sürat çalmaya devam ediyor. ABD'den Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edeceği iddiaları her geçen gün artıyor. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki Donbas gerilimi ile birlikte bölgede tansiyon dinmek bilmedi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ihtimali giderek artarken ABD'den peş peşe sert açıklamalar geliyor. ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın, Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı düşündüğünü dile getirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise, 'Rusya'nın tehdidi konusunda tetikte olmalıyız.' vurgulayarak uyardı. ABD'den gelen açıklamalara ise Rusya'dan net cevap geldi.

Dün BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin talebi üzerine Ukrayna-Rusya krizini görüşmek üzere toplandı. Rus ve Amerikalı temsilciler arasında gerginlik yaşandı.


SON YILLARDAKİ EN BÜYÜK ASKERİ YIĞINAK

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şu şekilde: 'Sizin sınırınızda 100 bin asker olsa ne kadar rahatsız olurdunuz hiç düşündünüz mü?" sözleriyle cevap verdi. "Rusya'nın bugünkü saldırganlığı sadece Ukrayna'yı değil aynı zamanda Avrupa'yı ve uluslararası düzeni tehdit ediyor.' diye açıklamalarda bulunan Thomas Greenfield, Rusya'nın Ukrayna'nın sınırlarına 100 binden fazla asker konuşlandırdığını ve bunun Avrupa'da son yıllardaki en büyük askeri yığınak olduğunu söyledi.


KANITLAR GÖRÜYORUZ

Thomas Greenfield, 'Rusya, ayrıca Belarus'a 5 bin asker, kısa menzilli balistik füzeler, özel kuvvetler ve uçaksavar bataryaları sevk etti. Rusya'nın Belarus-Ukrayna sınırındaki asker sayısını şubat başı gibi 30 binin üzerine çıkarmayı planladığına dair kanıtlar görüyoruz.' açıklamasında bulundu.

Bir ülkenin başka bir ülkenin sınırlarını zorla yeniden şekillendiremeyeceğini söyleyen Thomas Greenfield, Rusya'ya Ukrayna'da çatışma yerine diplomasiyi seçme çağrısında bulundu.

SONUÇLARI KORKUNÇ OLUR

Rusya'nın Ukrayna'yı daha fazla işgal etmesi durumunda sonuçlarının 'korkunç' olacağı uyarısı yapan Thomas Greenfield, 'Bu durum, Rusya'nın Avrupa'daki güvenlik endişeleriyle ilgiliyse onlara bu endişeleri müzakere masasında ele alma fırsatı sunuyoruz.' diye açıklamalarda bulundu.


RUSYA'DAN NET YANIT

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li Mevkidaşı Antony Blinken arasında gerçekleşecek telefon görüşmesi öncesi Rusya'dan kriitk açıklamalar geldi.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 'Gerginliği yaratanın Moskova değil, Washington olduğunu'nun altı çizildi ve 'ABD yaptırım tehditleri karşısında geri adım atmayacağız' cevabı geldi.

İkili 21 Ocak'ta Rusya-Ukrayna krizini görüşmek için Cenevre'de bir araya gelmişti. Yüz yüze gerçekleşen görüşme sonrası bakanlar basının önüne ise ayrı ayrı çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal