Milli Savunma Bakanı Akar’dan Ukrayna Mesajı: ‘Türkiye Olarak Üzerimize Düşeni Yapıyoruz’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi değerlendirdi. Bakan Akar, ‘Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

31.01.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:43)

Savunma ve güvenlik konuları konularının esasına dayalı Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, terörle mücadele, Ukrayna Rusya gerilimi ve koronavirüs vaka sayılarının önüne geçilmek için adımlar atılacağı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olumsuz hava şartlarına rağmen terörle mücadelenin kararlıkla sürdürüldüğüne dikkat çekti. 

Kritik konuların ele alındığı toplantıda, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin ‘diyalog’ çağrısında bulunan Bakan Akar, ‘Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir tarafta Rusya, diğer tarafta Ukrayna olan diyaloğumuz ayrıca bunun yanı sıra NATO'ya karşı bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz’ ifadelerine yer verdi. 


Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir dönemde olduğunu kaydeden Bakan Akar, şu ifadelere yer verdi; ‘Şu ana kadar büyük bir başarıyla bize verilen görevleri yerine getirdiniz. Bundan dolayı hepinizi kutluyorum. İnşallah bundan sonra da aynı ciddiyet ve samimiyetle, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri başaracağız.’

TÜRKİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Son dakika gelen habere göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki krize ilişkin konuşan Bakan Akar, ‘Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

BAKAN AKAR'DAN RUSYA VE UKRAYNA'YA DİYALOG ÇAĞRISI

Bakan Akar söz konusu krize ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz’ diyerek iki ülke arasında uzlaştırıcı güç olduklarını ifade etti. 

Toplantıda Karadeniz’deki gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Akar, ‘Bizim tutumumuz çok açık ve net, Montrö rejimi çerçevesinde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin barış, diyalog, huzur ve refah içinde yaşamasından yana olduğumuzu yıllardan beri dile getiriyoruz. Montrö'nün sağladığı statünün bütün taraflar için yararlı olduğunu, günümüz koşullarında bundan vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını hep gündeme getirdik. Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir tarafta Rusya, diğer tarafta Ukrayna olan diyaloğumuz ayrıca bunun yanı sıra NATO'ya karşı bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz’ değerlendirmesinde bulundu. 

İki ülke arasındaki krizin kontrolsüz şekilde tırmanmasının oluşturacağı tehlikeye vurgu yapan Bakan Akar, ‘Buna meydan vermemek için Türkiye olarak tüm taraflara sükûnet, koordinasyon, iş birliği, diyalog tavsiye ediyoruz’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal