Rusya’dan 11 Eylül uyarısı: ABD benzer bir saldırıya maruz kalabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dmitry Medvedev, ABD’de 11 Eylül 2001’de gerçekleşen saldırının bir benzerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

11.09.2023-16:20 - (Son Güncelleme: 11.09.2023-16:20)

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dmitry Medvedev, 11 Eylül 2001 ikiz kule saldırısının 23’üncü yıl dönümünde yaptığı bir açıklama ile dünyayı korkuttu. 

Medvedev, ABD’nin yeni bir 11 Eylül saldırısı yaşayabileceğini, üstelik bu saldırının nükleer şekilde olabileceğini iddia etti.

ABD benzer bir saldırıya maruz kalabilir

Haber7’nin yer verdiğine göre; Medmedev Pazar günü resmi Telegram hesabına "11 Eylül arifesinde birkaç kelime" diyen bir gönderi paylaştı. Gönderinin sonuna doğru, ABD'nin "11/09/2001 tarzı bir başka saldırıya maruz kalacağı, ancak nükleer veya biyolojik bileşenli" olacağı yönünde bir öngörüde bulundu; ancak bu saldırıyı başlatacak ülkenin Rusya olacağını belirtmedi. 

Rusya Nükleer Açıklama

Geçtiğimiz ay Rus devlet haber ajansı Tass ile yaptığı röportajda Medvedev yine benzer yorumlarda bulunarak ABD ve diğer Batılı ulusların dünyayı Üçüncü Dünya Savaşı'na yaklaştırdığını öne sürmüştü:

Medvedev, "Açıkçası, sinyalleri duysalardı kesinlikle daha iyi olurdu" diyerek "Her halükarda dünya 3. Dünya Savaşı tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacak. Aslında bu noktada rakiplerimiz aktif olarak herkesi zorluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal