Rusya’da ısınma sistemi arızası: Sokakları kaynar su bastı!

Rusya'nın en büyük üçüncü kenti Novosibirsk'te meydana gelen ısıtma sistemi arızası, ciddi sorunlara yol açtı. Sibirya Federal Bölgesi'nin başkenti olan Novosibirsk'te yaşanan teknik aksaklık, yüzlerce apartmanı etkiledi.

15.01.2024-12:04 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-18:03)

dün meydana gelen arıza sonucunda toplamda 237 binada ısınma olmadığını açıkladı. 20 okul, ısıtma arızası nedeniyle uzaktan eğitime geçerken, bazı hastanelerde planlanmış ameliyatların gerçekleştirilemediği ifade edildi. Kirovski bölgesindeki tramvay seferlerinin durdurulduğu aktarıldı. Siberian Generating Company'nin paylaştığı bilgilere göre, Novosibirsk'teki ısıtma sistemi arızasının Sovyet döneminden kalma boru hatlarından kaynaklandığı ve teknik ekiplerin sorunu en kısa sürede çözmek için çalıştığı ifade edildi. Şirket, ısıtma altyapısının 1974 yılında inşa edildiğini belirtti.

Sıcaklıklar -15 dereceye düşmüştü!

Rusya Soruşturma Komitesi'nin, Novosibirsk'teki ısıtma sistemi arızasıyla ilgili güvenlik kurallarının ihlal edilip edilmediğini belirlemek amacıyla inceleme başlatıldı. Olayın yaşandığı gün şehirdeki sıcaklığın -15 dereceye kadar düşmüş olması, ısıtma sistemi arızasının ciddiyetini artırmış ve etkilerini daha da derinleştirmiş olduğu iddia edildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal