Rusya'da esrarengiz olaylar! Putin'in sağ koluna suikast girişiminde bulunuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'sağ kolu' olarak bilinen Nikolai Patrushev'in, 'sentetik bir zehirle' suikast girişimine maruz kaldığı ve hastaneye kaldırılan 71 yaşındaki ismin ölümden son anda kurtulduğu öne sürüldü. İşte haberin detayları...

19.07.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:10) Rusya'da esrarengiz olaylar! Putin'in sağ koluna suikast girişiminde bulunuldu

İngiliz basınının bir Telegram kanalına dayandırdığı iddiaya yönelik; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "sağ kolu" 71 yaşında olan Nikolai Patrushev, suikast girişiminden kıl payı kurtuldu.

Kremlin’in içindeki kaynaklarına atıfta bulunan, "General SVR" adındaki Telegram kanalı, "Yakın zamanda, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev'e suikast girişiminde bulunuldu" şeklinde ifade etti.


Suikastin kim tarafından yapıldığı açıklanmadı

Öte yandan eski Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı, şu anda da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri olan Patrushev'in, apar topar hastaneye kaldırıldığı, doktorların yoğun müdahalesi neticesinde hayatta kaldığı bilgisi paylaşıldı. Yapılmış olan tektiklerin ardından da, 71 yaşındaki ismin "sentetik bir zehirle" hedef alındığı sonucuna varıldı. Suikast girişiminin kim veya kimler tarafından yapıldığına dair ise herhangi bir bilgi açıklanmadı.

Putin’in koltuğunu arkasına bakmadan emanet edeceği isim

Ayrıca Nikolai Patrushev'in 44 yaşındaki oğlu Dmitry Patrushev, halihazırda Rusya Tarım Bakanı olarak kabinede görev yapmaktadır. Nikolai Patrushev, "Putin'in koltuğunu arkasına bakmadan emanet edeceği isimler" arasında yer almaktadır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal