İspanya ve Fransa felaketi yaşıyor! Orman yangınlarında durum giderek kötüleşiyor: Tahliyeler başladı

İspanya ve Fransa meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren şiddetli bir sıcak hava dalgasının kuzeye doğru ilerleyeceğini belirterek bugünkü yüksek sıcaklık konusunda uyardı. Her iki ülkede de orman yangınları kontrol altına alınmayı çalışıldığı, Fransa’da yaklaşık 800 hayvanın yaşadığı bir hayvanat bahçesinin tahliye edileceği belirtildi.

19.07.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:07) İspanya ve Fransa felaketi yaşıyor! Orman yangınlarında durum giderek kötüleşiyor: Tahliyeler başladı

İspanya meteoroloji yetkilileri dün 43 derece sıcaklık ölçüldüğünü dile getirerek Zamora bölgesinde orman yangınlarının demiryolu raylarına ulaşmasıyla tren seferlerinin iptal olduğunu duyurdu.

İtfaiye yetkilileri ülke genelinde hemen hemen 20 bölgede orman yangınlarının şimdilik kontrol altına alınamadığını, çalışmaların son sürat devam ettiğini vurguladı.

Fransız yetkililer, güneybatı bölgelerinde iki büyük orman yangınının sürdüğünü, 30 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Rüzgarlar nedeniyle patlak verdi

İtfaiye yetkilileri, kontrol altına alınan yangının bir sonraki gün yüksek sıcaklık, kuru hava ve sert rüzgarlar nedeniyle tekrar patlak verdiğini açıkladı.

Fransız hayvanat bahçeleri derneği, Bassin d'Arcachon Hayvanat Bahçesi'nin de tahliye edilmesinin beklendiğini ve ülke çapındaki diğer hayvanat bahçelerinden veterinerler ve kamyonlar gönderileceğini tüm kamuoyuna duyurdu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal