Rusya'da 10 çocuk yapan ailelere verilecek ödül dudak uçuklattı!

Rusya'da 'Kahraman Anne' proje adı altında 10 ve daha fazla çocuk doğuran kadınlara ödül verilecek. Sovyet döneminde de uygulanmış olan bu sistem sayesinde ülkenin düşmüş olan doğum oranlarının artırılması amaçlanıyor.

17.08.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-13:46)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşen doğum oranlarının körüklediği demografik kriz ile boğuşurken, Sovyet dönemlerinden kalma olan 'Kahraman Anne' ödülünü tekrardan Rusya adına hayata geçirdi. Söz konusu olan sistemde 10 veya daha fazla çocuk doğuran ve büyüten kadınların 10. çocukları 1 yaşına girdikleri gibi sadece bir kereliğine mahsus 1 milyon ruble verilecek. Verilen karara göre anneler, çocuklarından herhangi bir savaşta veya acil durum sonucunda kaybederler ise hala hak kazanmaya devam edecek. Kahraman anne unvanının, Rusya Kahramanı gibi yüksek rütbeli devlet yetkilileri ile aynı statü seviyesinde olacağı duyuruldu. Sovyet döneminde de böyle bir karar alınmış ve Stalin  400 bin kadına ödül vermişti. Rusya'nın nüfusu ise 2022'nin başlarında yaklaşık olarak 400 bin kişilik bir düşüş ile 145.1 milyona kadar düşmüştü. Rusya'da nüfus sayısında yıllardır sürekli bir şekilde düşüş yaşanıyor.

Kahraman anne madalyası nedir?

Kahraman anne madalyası nedir?

Vikipedi'de yer verilen bilgilere göre, Kahraman Anne Madalyası Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliğinde 10 ve daha fazla çocuk yetiştiren annelere verilen bir unvan ve madalyadır. Bu madalyanın maksadı yalnızca anneleri onurlandırmak olmayıp aynı zamanda anne-çocuk sağlığı konusunda kalkınmak ve hamileler, büyük aileler veya tek yaşayan kadınlara mali destek sağlamaktı. Bu madalyadan küçük olan Anneler Nişanı beş ya da altı çocuklu annelere verilirken, bunlardan fazla, yani 7, 8 ve 9 çocuklara sahip annelere Analık Şanı Nişanı verilirdi.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal