Rusya Ukrayna savaşı tekrardan alevleniyor: Lavrov'dan yeni bir operasyon başlıyor açıklaması!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, yapılan görüşmelerden sonra bir zamandır süren düşük tempolu savaş ve iyimser hareketler yerini tekrardan sıcak çatışmalara ve yoğun saldırılara geçiş yaptı. Ukrayna’nın yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda yer alan dört farklı yeri ele geçirmeyi hedeflediği belirtildi. Rusya Dışişleri Sergey Lavrov da bir açıklama yaptı ve "Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor." ifadesini kullandı.

19.04.2022-13:03 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-16:22) Rusya Ukrayna savaşı tekrardan alevleniyor: Lavrov'dan yeni bir operasyon başlıyor açıklaması!

Rusya Ukrayna savaşında tekrardan hareketli sahneler geri döndü. Rusya'nın, 9 Mayıs’ta dünyaya “zafer” konuşması yapmak amacıyla, saldırılarının tekrardan başlayacağı aktarılıyor. 

ABD/NATO tarafı da Rusya'nın Ukrayna ile görüşmelerinden sonra belirli yerlerde kısmi geri çekilmelerinin hedefinin savaş için yeni bir hazırlık olduğunu ifade etmişti.

17 Nisan günü yeni saldırılar başladı

Arestoviç, ulusal bir televizyon kanalında verdiği bilgilerde, Rusya'nın Donbas'ta başlattığı yeni saldırıda dört amacının bulunduğunu ifade ederek, Rusya'nın bu amacına ulaşmak için 17 Nisan Pazar günü yeni saldırının başladığını öne attı. 

Genel perspektiften bakıldığında Rus askerlerinin ülkenin doğusunda bulunan savunma hattını kırmaya çabaladığından bahseden Arestoviç, Rus askerlerinin ilk amacının Luhansk bölgesindeki Rubejnoe-Popasnaya-Severodonetsk güzergahındaki topraklara sahip olmak istediğini ve Rusların bu sayede bu bölgeyi ülkenin diğer yerlerinden kesmeye çalışacağını ifade etti.

Rusya Ukrayna savaşı tekrardan alevleniyor: Lavrov'dan yeni bir operasyon başlıyor açıklaması!

Rusların bir diğer amacının ise Harkiv’de yer alan İzyum'dan Slavyansk ve Kramatorsk'a kadar olan bölgeye saldırı yaparak bu topraklara sahip olmak istediğini açıklayan Arestoviç, Rusya'nın diğer hedeflerinin de Zaporijya'nin Gulyaypole bölgesi ve Mariupol olduğunu ifade etti.

Donbass savaşı başladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Artık Rus birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas için savaşa başladığını söyleyebiliriz." dedi.

Zelenskiy, bir video mesaj paylaştı ve Rus ordusunun Donbas'ta saldırı yapmaya başladığını, ne kadar Rus askeri gönderilirse gönderilsin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeyi ve devleti korumaya devam edeceğini açıkladı.

Zelenskiy, "Artık Rus birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas için savaşa başladığını söyleyebiliriz. Artık Rus ordusunun önemli bir kısmı bu taarruza odaklanmış durumda. Oraya ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin, savaşacağız. Kendimizi savunacağız. Bunu her gün yapacağız. Ukrayna'ya ait hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna savaşı tekrardan alevleniyor: Lavrov'dan yeni bir operasyon başlıyor açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) bulunan üst düzey bir isim, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda yer alan taktik tabur sayısını 76'ya yükselttiğini belirtti.

Bir grup gazeteciye bazı bilgilendirmelerde bulunan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Rus ordusunun doğu Ukrayna'da yapmış olduğu saldırıyı sürdürdüğünü açıkladı. 

Yetkili, "Geçen hafta Perşembe toplam taktik tabur sayısını konuştuğumuzdan bu yana Ukrayna'daki Rus taktik taburların sayısı 76'ya çıktığını değerlendiriyoruz. Yani en son konuştuğumuzdan bu yana 11 taktik tabur eklediler." açıklamalarını kaydetti.

Rusya'nın taktik taburları ortalama 1000 asker

Aynı yetkili, Rus kuvvetlerinin hepsinin Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde yer aldığını açıklayarak, Rus Hava Kuvvetlerinin savaş alanında yaklaşık 200 sorti uçuş yapmaya devam ettiğini ve geçtiğimiz günlerde Rusya'nın uzun menzilli bombardıman uçakları aracılığıyla Kiev ve Lviv'de bulunan askeri hedefleri bombaladığını ifade etti.

Rusya'nın 9 Mayıs zafer günü

İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinde Sovyetler Birliği'nin, 9 Mayıs 1945 tarihinde Nazileri mağlup ettiği gün olarak bilinen ve her sene büyük askeri törenlerle kutlamalar yapılan 'Zafer Günü'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli açıklamalarda bulunacağı düşünülüyor.

Rusya için fazlasıyla mühim bir gün olan 9 Mayıs günü, her yıl başkent Moskova'da bulunan Kızıl Meydan'da büyük bir kutlamayla askeri geçit töreni ile yapılıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron önceden bazı açıklamalarda bulunmuş ve 9 Mayıs tarihine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmişti. Fransız lider Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı yendiği bayrama bir atıf yaparak, "9 Mayıs, Rusya için ulusal bir bayram, önemli bir askeri olay ve 9 Mayıs'ın Putin için bir zafer günü olma zorunluluğu neredeyse kesin. Çabalarını Donbas'ta yoğunlaştıracaklar ve önümüzdeki günlerde çok zor sahneleri tecrübe edeceğiz." şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal