Rusya tekrardan saldıra geçti: Ukrayna’nın başkenti Kiev’i füzelerle vurdu

Rusya Ukrayna arasındaki savaşın 23.gününde, Kiev’den patlama sesleri geldi. Rusya’nın düzenlediği füze saldırısı sonrasında bir apartman çöktü, enkaz altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor. İşte detaylar…

26.06.2022-12:50 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-12:50)

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Rus işgalinin 123.gününün sabahında Kiev’den bomba sesleri gelmeye başladı. Rusya’nın attığı füzen bir apartmana denk geldi. Saldırı sonrası çöken binanın altında kalanları kurtarma çalışması başladı.

7 yaşındaki kız çocuğu enkazdan kurtarıldı

Yapılan saldırılar sonrası açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kiliçko, Şevçenkivski bölgesinde Rus füzesinin isabet ettiği apartmanın enkazından 7 yaşında kız çocuğunun kurtarıldığı belirtildi. Çöken binaların enkazındaki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kiliçko, Rusya'nın, Kiev'e 2 bin 500 kilometre menzilli seyir füzeleri ile saldırdığını bildirildi.

Rusya Ukrayna'ya füzeyle saldırdı

En az 4 füze düştü

Yaşanan korku dolu anları anlatan görgü tanıkları bölgeye en az dört füze düştüğünü belirtti. Ukrayna Acil Servisi'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Rus füzesinin Kiev'in Shevchenkivskyi semtindeki 9 katlı bir apartmana düşmesinin ardından binanın çoğu katı yıkıldı ve yangın çıktığı belirtildi. 

Yıkılan binanın enkazında çalışmanın devam ettiğini dile getire Vitaliy Klitschko yaptığı açıklamada, “Shevchenkivskyi semtindeki bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı. O yaşıyor. Arama kurtarma ekipleri şimdi annesini kurtarmaya çalışıyor" dedi.

Kiev füze saldırısı

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal