Rusya Savunma Bakanlığı: Savaşın ilk bölümünü başarıyla tamamladık

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Ukrayna'da birçok bölgede hakimiyet sağlandığını ve savaşın genel olarak ilk kısmının başarıyla tamamlandığını ifade etti.

25.03.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-17:39) Rusya Savunma Bakanlığı: Savaşın ilk bölümünü başarıyla tamamladık

Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Ukrayna'daki savaşın gidişatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bakanlık, ülkede birçok bölgenin kuşatma altında olduğunu bazı bölgelerin ise kontrollerinde olduğunu belirtti.

Ukrayna'da 14 binden fazla kayıp

Bakanlık; "Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde. Ukrayna’daki operasyonun genel olarak birinci etabı tamamlandı. Bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker yaralandı." ifadelerini kullandı.

Bununla beraber bakanlık, Ukrayna'daki savaşta Rus askerlerinden bin 351'inin öldüğünü, 3 bin 825 askerin de yaralandığını belirtti.

Ukrayna hava kuvvetleri imha edildi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy yaptığı açıklamada, Ukrayna hava kuvvetleri ve hava savunma sistemlerinin neredeyse tamamının yok edildiğini belirtti. Rudskoy, 14 binden fazla Ukraynalı askerin öldürüldüğünü, yaklaşık 16 bin askerin ise yaralandığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal