Rusya savaşmaktan çekilmiyor! Her güne bir saldırı: Üçü çocuk 21 kişi hayatını kaybetti

Rus güçlerinin, Ukrayna'nın Vinnitsya şehrine düzenledikleri roket saldırısı sonucunda üçü çocuk 21 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi yaralandı. İşte haberin detayları...

15.07.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-12:05)

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko yapmış olduğu açıklamada, yaşanan saldırıdan dolayı yaşamını yitirenlerin sayısının 3’ü çocuk olmak üzere 21'e kadar yükseldiğini bildirdi.

Öte yandan Tymoshenko yaptığı açıklamasında saldırının, Karadeniz’de bulunan Rus ordusuna ait olan bir denizaltından fırlatılan Kalibr seyir füzeleri ile gerçekleştirildiğini aktardı.


Vinnytsia bölgesine 4 seyir füzesi düşürüldü

Bu durumda Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılmış olan açıklamada ise, saldırı sonucunda şehir merkezinde 55 binanın hasar gördüğü kaydedildi. Diğer yandan, Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri’nin Vinnytsia bölgesinde 4 seyir füzesi düşürdüğü bilgisi öğrenildi.

Yapılan açıklamada, saldırıda 3'ü çocuk 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 52 kişinin de yaralandığı bildirilerek, yaralılardan 34'ünün durumunun ağır olduğu aktarıldı. Ayrıca servis, 42 kişinin de kaybolduğu belirtti.


‘’Katil bir ülke, terörist bir ülke’’

Ayrıca vurulan noktalardan birinde çıkan yangının bölgedeki otoparka doğru sıçradığı ve 40 aracın yandığı dile getirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise saldırının hemen sonrasına ait olan olay yerinden çekilmiş bir video paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yapmış olduğu açıklamada saldırıya tepkisini, "Rusya, her gün sivil nüfusumuzu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, askeri hiçbir şeyin olmadığı sivil alanlara füze atıyor. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? İnsan değiller. Katil bir ülke, terörist bir ülke." şeklinde dile getirdi.



Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal