Rusya ortaya çıkardı ABD panikledi: Dünyanın gündemindeki krizin anahtarı Türkiye’de

Karadeniz’de Rus savaş gemisi tarafından düşürülen Amerikan İHA’sı sebebiyle süper güç karşı karşıya gelmişti. Rusya’nın enkazın yerini tespit ettiği iddia edilirken, ABD’nin de sırlarını korumak için harekete geçtiği ifade edildi. Fakat iki ülke de enkaza ulaşmak için Türkiye’nin onayını almak zorunda.

18.03.2023-10:10 - (Son Güncelleme: 18.03.2023-17:23) Rusya ortaya çıkardı ABD panikledi: Dünyanın gündemindeki krizin anahtarı Türkiye’de

ABD ile Rusya’yı karşı karşıya getiren Karadeniz’deki İHA krizi konusunda kritik gelişmeler yaşanıyor. Rusya’nın Amerikan İHA’sının enkazına ulaştığı iddia edilirken, ABD’nin ise sırlarını gizli tutmak adına harekete geçtiği ifade ediliyor. Fakat zamana karşı yarışan iki süper gücün de enkaza ulaşmak için Türkiye’nin onayını alması gerekiyor.

Zamana karşı yarış

Geçtiğimiz günlerde Rusya'ya ait savaş uçağı, Karadeniz üzerinde ABD'ye ait İHA'yı düşürdü. İddiaya göre Kremlin, İHA'ya ait enkazı Karadeniz'in 900 metre derinliğinde buldu. Pentagon o enkazın Rusya'nın eline geçmesinden korkuyor çünkü bütün askeri sırları çözülebilir. İki ülke enkaza ulaşabilmek için zamanla yarışıyor.

ABD Rusya

Krizin anahtarı Türkiye’de

Tv100 Ana Haber'de yer alan habere göre gözler Türkiye'de... Savaş gemilerinin enkaza ulaşabilmesi için boğazlardan geçmesi gerekiyor. Bu da Ankara'nın iznine bağlı. Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle kapıları savaş gemilerine kapattı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal