Paris sokakları karıştı: 120 kişi gözaltına alındı

Fransa’da sokaklar karıştı. Fransız hükümetinin tartışmalı emeklik reformunun oylamadan geçirilmesi için anayasal yetkisini kullandı. Bu kararın sonrasında reform karşıtları başta başkent Paris olmak üzere ülkenin dört bir yanında sokağa çıktı. Sadece Paris’teki gösterilerde 120 kişi gözaltına alındı.

17.03.2023-11:34 - (Son Güncelleme: 17.03.2023-17:46) Paris sokakları karıştı: 120 kişi gözaltına alındı

Fransa’nın başkenti Paris’te emeklilik yaşını kademeli bir şekilde 64’e çıkarmayı hedefleyen emeklilik reformu karşıtlarının gösterisinde 120 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Çöpler toplanmıyor

AA’da yer alan habere göre; Fransa Başbakanı Elisabeth Borne'nin, emeklilik yaşını 64’e çıkarmayı planladığı reform yönelik olarak yasa tasarısını oylamadan geçirme hakkı kullanmasından sonra Paris’in yanı sıra ülkenin pek çok şehrinde insanlar yasaya karşı olduklarını sokağa çıkarak gösterdi.  

Paris sokakları karıştı

Başkent Paris’te Ulusal Meclis’e takın Concorde Meydanı’nda binlerce reform karşıtı kişi bir araya geldi. Gösterilerde polis ile eylemciler arasında gergin anlar yaşanırken, polislerin meydanda tahliye ettiği eylemciler ara sokaklara doğru dağıldı.

Göstericiler Paris sokaklarından günlerdir temizlik işçileri grevi nedeniyle yığılan çöplerin yanı sıra araç ve bazı kamu mallarını ateşe verdi.

120 kişinin gözaltına alındı

Yerel basına göre, Nantes, Lyon ve Rennes gibi farklı kentlerde sokaklarda eylemler yaşanıyor. Başbakan Borne'nin içeriğini 10 Ocak'ta açıkladığı emeklilik reformuna karşı kitlesel grev ve gösteriler için Fransızlar defalarca sokağa indi.

Ülkenin en önemli işçi ve öğrenci sendikalarının yanı sıra muhalefetin büyük bir kısmı reforma karşı tavır aldı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal