Rusya Kiev’i balistik füzelerle vurdu: Ukrayna’dan saldırıya ilişkin açıklama geldi

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın sabah saatlerinde başkent Kiev’e balistik füzelerle saldırı düzenlendiğini bildirdi. İşte detaylar…

11.12.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 11.12.2023-17:37)

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşta yeni bir gelişme daha yaşandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gece saatlerinde "Şahed" model insansız hava araçlarıyla (İHA) ve sabah saatlerinde de balistik füzelerle saldırı düzenlediği belirtildi.

İHA’ların tamamı imha edildi

AA’da yer verilen habere göre; toplam 18 Rus İHA'sının tespit edildiği aktarılan açıklamada, çoğunluğu Mikolayiv bölgesinde olmak üzere İHA'ların tamamının imha edildiği kaydedildi.

Rusya Ukrayna füze saldırı

Açıklamada, yerel saatle 04.00 sularında da Rus ordusunun Kiev bölgesine 8 balistik füzeyle saldırı düzenlediğini, füzelerin tamamının Ukrayna uçaksavar füze birimleri tarafından Kiev yakınlarında yok edildiği ifade edildi.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko da idarenin Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, vurulan füze parçalarının Kiev'in Darnitsa ilçesine düşmesi sonucu 4 kişinin yaralandığını, evlerin hasar gördüğünü ve hayatını kaybdedenlerin olduğu açıkladı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal