Avrupa ülkelerinden AB'ye İsrail çağrısı: Resti çektiler

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, Avrupa Birliği'ne ortak bir mektup göndererek, Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin net tavır alınmasını istedi.

11.12.2023-09:17 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-09:06) Avrupa ülkelerinden AB'ye İsrail çağrısı: Resti çektiler

7 Ekim’de başlayan İsrail- Filistin savaşı sürüyor. İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi ve bunun sonucunda kadın, çocuk demeden birçok kişiyi öldürmesi de bütün Avrupa ülkelerini ayağa kaldırmış durumda.

Avrupa’dan AB’ye çağrı

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup göndererek, 14-15 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde İsrail'in bombardımanı altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin net tavır alınmasını istedi.

Ülkelerin başkanları ortak mektup gönderdi

İspanya Başbakanlık kaynaklarından basına yapılan açıklamaya göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Belçika Başbakanı Alexander de Croo, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ve Malta Başbakanı Robert Abela, AB Konseyi Başkanı Michel'e ortak mektup gönderdi. Mektupta, 14-15 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde Gazze'deki duruma ve iki devletli çözüme ilişkin net tutum oluşturmaya yönelik tartışmanın gündeme alınması talep edildi.

Kalıcı ateşkes istediler

Hamas'ın 7 Ekim'deki terör saldırılarını kınayan ve İsrail'in kendisini uluslararası hukuka uygun olarak savunabileceğini yineleyen 4 başbakan, diğer yandan kalıcı ateşkes, Gazze'de sivillerin korunması ve yardımların engelsiz şekilde ulaştırılmasının garanti edilmesi için AB'nin ortak karar alması gerektiğini savundu.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal