04.03.2022-10:22 (Son Güncelleme:04.03.2022-10:41)


1

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ukrayna'nın önde gelen takımlarından olan Shakhtar Donetsk'in genç takım antrenörlerinden birinin Rus askerleri tarafından öldürüldüğü açıklandı.



2

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgalinin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak savaş ile ilgili acı haberi ise Shakhtar Donetsk kulübü duyurdu. Ukrayna'nın önde gelen takımlarından olan Shakhtar Donetsk'in Ceo'su Serhiy Palkin yaptığı açıklamada, genç takım antrenörlerinden birinin Rus askerleri tarafından öldürüldüğünü aktardı.



3

Shakhtar Donetsk genç takımı antrenörü, Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşta hayatını kaybetti. Takımın CEO'su Serhiy Palkin, kulübün genç takım antrenörlerinden birinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından öldürüldüğünü sosyal medya üzerinden duyurdu.



4

Kulübün CEO'su Serhiy Palkim yaptığı açıklamada, antrenörün ölüm nedeninin bir 'Rus mermisi' olduğunu ifade ederek yıkıcı haberi verdi. Shakhtar yöneticisi ayrıca Rusya halkına, Ukrayna halkına Vladimir Putin'e karşı bir meydan okuma çağrısı yaptı. Palkin açıklamasında, 'Dün çalışanlarımızdan biri öldürüldü. Çocuk koçuydu. Onu bir Rus mermisi öldürdü.



5

Sporda korku, zafer olasılığını sıfıra indiren duygudur. Sizin Ukrayna'daki savaşa karşı ses çıkarma korkunuz şehirleri yerle bir ediyor, korkunuz sivil halk arasında binlerce ölüm demek, ve korkunuz çocukların ölümü ve milyonlarca insanın kaderinin alt üst olması demek.' ifadelerine yer verdi.



6

Ukrayna ekibinin yaptığı açıklamada başta futbol dünyası olmak üzere herkesi derinden etkiledi.



7

Ortaya çıkan durum sonrası futbol dünyasından kulübe destek mesajları geldi. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşın futbola olan doğrudan etkileri gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR