Rusya İle Ukrayna Arasında Gerilim Büyüyor!

ABD ve Ukrayna istihbarat kaynakları, Rusya'nın savaş hazırlığı içerisinde olduğunun bilgisini duyurdu.

22.11.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-12:40) Rusya İle Ukrayna Arasında Gerilim Büyüyor!

Rusya’nın Ukrayna ısrarı devam ediyor. Ukrayna kaynaklarından gelen habere göre Rusya, Ukrayna’ya kısa zaman içinde çıkarma yapacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbass gerilimi sürerken ABD istihbaratı Avrupalı ülkelere dikkat çeken bir uyarıda bulundu. ABD istihbaratı Avrupalı ülkeleri 'havalar soğudukça Rusya'nın istila olasılığı artıyor' diyerek uyardı. Ukrayna istihbaratının edindiği bilgilerde ise Rusya'nın sınıra 92 bin asker konuşlandırdığı ifade edilerek 2022 yılında saldırı planladığı yazdı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbass gerilimi son haftalarda iyice tırmandı. Ukrayna, Rusya'nın 2022'de ülkeye saldıracağı açıklamasında bulunurken ABD istihbaratından çok konuşulacak bir açıklama geldi. ABD Rusya'nın Ukrayna'yı istila edeceğini düşünerek havalar soğudukça bu olasılığın arttığı uyarısında bulundu. CBS News'e konuşan kaynaklara göre; Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağını düşünen ABD istihbaratı Avrupalı ülkeleri uyardı. İstila olasılığının havalar soğudukça arttığına dikkat çeken ABD, Batı'nın müdahale etmediği takdirde bu durumun birkaç hafta içinde gerçekleşeceğini ileri sürdü. Dün New York Times gazetesi de ABD'nin Avrupa'daki müttefiklerini olası bir istila konusunda uyardığını yazmıştı. ABD'nin Avrupa'yı Rusya'ya karşı ekonomik ve askeri önlemler almaya çağırdığını belirtilen haberde ‘Washington ve Londra'ya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın büyük bölümünü kontrol altına almak veya ülkeyi Rusya yanlısı bir hükümet kurulabilecek kadar istikrarsızlaştırmak için askeri seçeneği gözden geçiriyor’ iddiasında bulunmuştu.

92 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ UKRAYNA SINIRLARINDA

Rusya’nın devam eden Ukrayna tehdidi ülkeleri harekete geçirdi. Ukrayna, Rusya hakkında yeni bir iddia ortaya attı. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Dairesi Başkanı Kiril Budanov yaptığı açıklamada, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'ya saldıracağını öne sürerek, Rusya'nın bunun için hazırlık yaptığını ve 92 binden fazla Rus askerinin Ukrayna sınırlarında dolaştığını ifade etti. Söz konusu istihbari bilgilerin ABD'li istihbarat kaynakları tarafından da doğrulandığını aktaran Budanov, ‘Amerikalı ortaklarımızın da elinde bulunan bilgilere göre 92 binden fazla Rus askeri Ukrayna sınırlarında. Ocak sonu ya da şubat başı gibi geniş çaplı saldırı hazırlığı içerisindeler’ dedi. İddia edilen Rus saldırısının ne yönlü olacağına dair bilgiler de veren Budanov, ‘Havadan ve karadan saldırılar düzenlenecek. Tanklı saldırılar da planlanıyor. Odessa ve Mariupol şehirlerinde ise hava ve kara destekli çıkarma operasyonları düzenlenecek’ ifadelerini kullandı.

RUSYA, UKRAYNA'YA AİT BAZI BÖLGELERİ İŞGAL ETMİŞTİ

Rusya, 2014 senesinde Ukrayna içindeki iç karışıklığı fırsat bilerek ülkenin doğusundan başlayan bir saldırı düzenleyerek Ukrayna'ya ait bazı bölgeleri işgal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal