Rusya Devreye Girdi, Azerbaycan Ve Ermenistan Arasındaki Buzlar Eriyor!

Azerbaycan ve Ermenistan yeni sınırların belirlenmesi için Rusya'nın Soçi kentinde Vladimir Putin önderliğinde görüştü.

27.11.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-11:10) Rusya Devreye Girdi, Azerbaycan Ve Ermenistan Arasındaki Buzlar Eriyor!

Azerbaycan ve Ermenistan yeni sınırların belirlenmesi için anlaşma yaptı.

Azerbaycan ve Ermenistan Karabağ Savaşı sonrasında oluşan yeni sınırların çizilmesi için Rusya önderliğinde toplandı.

Anadolu ajansının haberine göre, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen üçlü görüşme 3 saat sürdü. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerinin önümüzdeki yıllarda normalleşeceği açıklandı.

KAPSAMLI VE OLUMLU BİR GÖRÜŞME YAŞANDI

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev görüşmenin olumlu olduğunun altını çizerek konu ile ilgili şu sözleri söyledi; “Soçi’deki üçlü toplantıda alınan kararlar, Güney Kafkasya’da daha güvenli ve daha öngörülebilir bir durumun oluşmasına katkıda bulunacaktır. Putin ve Paşinyan ile kapsamlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdik” 

İLETİŞİM BAĞLANTILARININ AÇILMAMASI SORUNLARIN ASIL KISMI

Savaş sonrası iletişim bağlantılarının açılmadığını ve bu durumun bir yıl daha sürmesini beklediklerini belirten İlham Aliyev yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “İletişim bağlantılarının açılmaması, çözülmemiş önemli konulardan biridir diye düşünüyorum çünkü geçen yıl kasım ayında imzalanan üçlü bildirinin hemen hemen tüm maddeleri uygulandı. Üçlü görüşmede bu konunun, aynı zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınırların belirlenmesi konusunun müzakere edileceğini düşünüyorum. Danışmanlık rolü de dahil olmak üzere Rusya’nın bu konudaki desteğini takdir ediyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırlar belirlenmemiştir. Bu nedenle, gecikmeden sınırların çizilmesine başlamaya hazır olduğumuzu defalarca açıkça belirttik. Aynı zamanda Ermenistan'a, çatışmayı sona erdirmek, birbirimizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanımak ve gelecekte komşu olarak yaşamaya teşvik etmek için barış anlaşmasına yönelik çalışma başlatılmasını açıkça teklif ettik.”

PUTİN BÖLGEDE BARIŞ İSTİYOR

Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bölgede istikrar ve barışın sağlanmasını istediğini belirterek şu sözleri söylemişti; “Sınırdaki olayları, her iki taraftan insanların öldüğü, yaralandığı olayları biliyorum. Liderlerin buna özel önem atfetmesi gerekiyor. Kendi adımıza konuşacak olursam, bugün bunun için, gelecekte benzer olaylardan kaçınmak için bir araya geldik. Çatışma bölgesinde geniş çaplı askeri faaliyetlerin olmaması çok iyi. Bu süre zarfında bizlerin de desteğiyle 53 bin kişi daimi ikamet yerlerine döndü”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal