Rusya, Afganistan'daki Törene Katılmak İçin Şartını Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamasında Afganistan'da bulunan bütün etnik kuvvetlerin katılmasıyla yeni hükümet oluşturulursa hükümet kurma törenine katılacaklarını belirtti.

06.09.2021-18:44 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-18:44) Rusya, Afganistan'daki Törene Katılmak İçin Şartını Açıkladı

Afganistan'da geçtiğimiz günlerde Taliban tarafından ülke yönetimi ele geçirilmişti. Bununla ilgili olarak da dünya üzerindeki bütün ülkeler harekete geçti. Pek çok ülke açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamasında Afganistan'da bulunan bütün etnik kuvvetlerin katılmasıyla yeni hükümet oluşturulursa hükümet kurma törenine katılacaklarını ifade etti.

LAVROV AÇIKLAMA YAPTI

Lavrov, Rusya'nın St. Petersburg'da basının Afganistan hakkındaki sorularını cevapladı. Taliban'ın Rusya'yı hükümet kurma törenine davet etmişti. Bu daveti değerlendirmeye alan Lavrov, 'Taliban ve diğer etnik gruplar, yani sadece Peştunlar değil, Özbek, Hazaralar, Tacikler dahil tüm Afgan toplumunun yelpazesini yansıtacak hükümetin oluşturulması ile ilgili süreci desteklemek istiyoruz. Ancak kapsayıcı bir hükümet, ülkede yeni hayata geçişi sağlayabilecek.' açıklamasını yaptı. Bununla beraber Lavrov, 'Eğer bu olursa, Afganistan'daki durumu etkileyen diğer davetli ülkelerle birlikte törene memnuniyetle katılacağız.' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, RUSYA, ÇİN, İRAN, KATAR VE PAKİSTAN'A DAVET GÖNDERİLDİ

Taliban sözcüsü, Al Jazeera'ya Afganistan'da düzenlenecek olan hükümet kurma töreni için; Türkiye, Rusya, Çin, İran, Katar ve Pakistan'a davet gönderildiğini söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal