İstanbul'da Ev ve Yurt Fiyatları Uçtu

Normalleşme sürecine girilmesi, yüz yüze eğitimin tekrar başlaması ile birlikte ve üniversitede derslerin başlamasın sayılı günlere kala İstanbul'da ev kirası ve yurt fiyatlarına yapılan zamnlar tepkilere neden oldu.

06.09.2021-18:51 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-11:26) İstanbul'da Ev ve Yurt Fiyatları Uçtu

Normalleşme sürü ile birlikte yüz yüze eğitime tekrar geçilmesi kararıyla İstanbul'da öğrenci hareketliliği başladı. 

Tercihlerin de açıklamasıyla kayıt yaptırmak için İstanbul'a gelen öğrenciler kalacak yer bulma telaşına kapıldı. Ülkenin genlinde olduğu gibi İstanbul'da da ev ve yurt fiyatlarında ciddi bir artış sağlandı. 


Bütçelerine uygun kalacak yer bulamayan öğrenciler ve veliler yaşanan zamlardan dolayı tepkilerini dile getirdi.

YURTLAR GEREKSİZ PAHALI

İstanbul Üniversitesi'ne kaydını tamamlamak için İzmir'den gelen Şimal Savaşçı, "2 gündür ev ve yurt bakıyoruz ama bulamadık. Şimdi üniversiteye kayıt için geldik. Evler de yurtlar da çok pahalı. Yurtlar gereksiz pahalı. İyi olan yurtların fiyatı çok yüksek. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bakıp duruyoruz sadece. Ortak bir şey bulamadık. Hepimiz için hangisi daha iyi olacaksa ona karar vereceğiz." dedi.


BU FİYATLAR AİLELERİ EĞİTİMDEN CAYDIRACAK

Kızı ile kayıt yaptırmaya gelen Zeynep Yıldız, "Çok arttı fiyatlar. Biz başta İzmir'i düşündük ama fiyatlar artınca İstanbul'u tercih ettik. Çocukların, ailelere külfeti çok fazla olacak. Normal geliri olan bir aile hem barınma hem de yeme içmenin altından kalkamaz. Caydırıcı olacak ve bir sürü çocuk bu yüzden mağdur olacak. Bu fiyatlar aileleri korkutacak ve eğitimden caydıracak. Bu yüzden aileler kayıt konusunda vazgeçebilirler." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal