Rüşvetten Yakalanan CHP’li Kadir Aydar'dan CHP'lilere Kayırma

Adana’da Aralık ayında “rüşvet” suçundan tutuklanan eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar evrakında bulunan detaylar gün yüzüne çıktı. Adana'da bulunan iş insanlarından imar ile ruhsatla alakalı eksiklikler sebep gösterilerek rüşvet istediği öne sürüldü.

11.01.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 11.01.2021-14:26) Rüşvetten Yakalanan CHP’li Kadir Aydar'dan CHP'lilere Kayırma

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir ile beraber toplam 23 şahıs ‘rüşvet ve irtikap’,  ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ kabahatinden gözaltına alındı.

5 ŞAHIS TUTUKLANDI

Adliyeye gönderilen eski başkan Kadir Aydar imar müdürü Gül Derya Demir, müteahhit Murat İnanır, belediye çalışanı Şevket Açan ile Ticaret Odası Başkanı Şeref Can yakalanırken, öteki şüpheliler özgür bırakıldı.

Rüşvet iddialarıyla alakalı ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP'li Kadir Aydar’ın kendi partisindekilerden rüşvet almadıkları da ifadelerde yer aldı.

SUZAN ŞAHİN EL ATTI

Aydar’ın ilçede imara uygunsuz hareket ederek iş yerini büyüten kömür işletme şirketine hem Hatay vekilliği yapan hem de avukat olan Suzan Şahin’in müdahale etmesiyle rüşvet almadığı evraka girdi.

chprüşvet11012021

''BUNLARI GÖRMEYİN"

Yakalanan Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, verdiği ifadede şu şekilde:

"Kömür satışı yapan iş yeri imara aykırı davranmıştı. 600-700 bin lira arasında ceza yazacaktık. Milletvekili Suzan Şahin ile Kadir Aydar görüştü. Milletvekili Şahin, ’Bu bizim partiden. Bunları görmeyin’ dedi. Kadir Aydar bana, ’Eksik evrakları tamamlayıp, getirecekler ceza yazmayın’ diyerek talimat verdi, ancak hiçbir zaman evrak gelmedi." 

Ceyhan Belediye İmar Müdürü Gül Derya Demir’in ifadesindeki suçlamalara ilişkin Kadir Aydar, “Evet, vekil Suzan Şahin ile bir görüşmemiz oldu. Ancak kendisi bana böyle bir şey demedi. Aramızda Gül Derya Demir’in söylediği gibi bir konuşma geçmemiştir. Suzan Şahin, şahittir. Ona da sorabilirsiniz.” sözleriyle kendisini savunduğu iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal