Bakan Kurum'dan CHP'li Ali Öztunç'a Sert Çıkış!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP'li Ali Öztunç'un Elazığ depremine yönelik patavatsız yorumuna yanıt verdi.

09.01.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 09.01.2021-18:19)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç yakın zamanda Elazığ'a deprem için geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere devletin kurumlarını zedeleyeci açıklamalarda bulunan Ali Öztunç, işin içine AK Parti'yi de katarak  şöyle konuşmuştu:

''AK Parti'ye oy verdiniz bunun için mi oy verdiniz? Hayır. Bunları uyarmak için kulaklarını çekmek için bugün buradayız. Başka bir derdimiz yok.”

CHP'li isme iade-i cevapta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir konuştu pir konuştu.

Elazığ depremiyle bizzat ilgilenen ve temsil ettiği bakanlık çalışmalarından bahseden Murat Kurum'un yanıtı şu şekilde oldu:

''Tabii kentsel ve deprem, dönüşüm, siyaset üstü bir meseledir deyip de gidip otobüsün üstünde 'Biz sizin kulağınızı çekmeye geldik' ifadesi de tamamen CHP zihniyetine yakışır bir ifade olmuştur. Siz deprem sürecinde vatandaşın ihtiyacı ve problemine bakmayıp 11 ay sonra gelip orada 'Biz sizi uyarmaya ve kulağınızı çekmeye geldik' ifadesi tamamen CHP zihniyetine yakışan bir ifadedir.''

''Bunların tarlada izi yok, bunların yapılmış, inşa edilmiş, taş üstüne taş konulmuş durumları yok. Şimdi sen geliyorsun depremden 11 ay sonra ne yapıldığını bilmeden, orada ne acı ve üzüntüler çekildiğini bilmeden gelip bize akıl vermeye çalışıyorsun. Sen birinin kulağını çekmek istiyorsan önce kendi kulağını çek ki 11 ay sonra gelip boş laflar etmeyesin. Elazığ'da tam 20 bin bağımsız bölümden oluşan Elazığ ve Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, TOKİ'miz, İller Bankamız, UMKE'miz ve tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte 45 gün Elazığ'da ve Malatya'da vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gece gündüz mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezdik ve onların hüznüne ortak olduk. O acılarını bir an önce dindirebilmek amacıyla projelerimizi başlattık.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal