Rüşvet skandalı devam ediyor! Şimdi de Kuşadası Belediyesi

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından, Kuşadası Belediyesinde yaşanan usulsüz ihale işlemleri ve rüşvet iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İşte haberin detayları...

26.05.2022-13:30 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-13:51) Rüşvet skandalı devam ediyor! Şimdi de Kuşadası Belediyesi

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri tarafından, Kuşadası Belediyesindeki usulsüz ihale işlemleri ve rüşvet iddialarına yönelik yürütülen ön inceleme ve araştırma dahilinde 2 memur görevden uzaklaştırıldı. Bir sözleşmeli personel ile 2 şirket çalışanının sözleşmelerinin askıya alınması veya sonlandırılması adına belediyeye bildirimde bulunulmuştur. 

Mülkiye müfettişleri tarafından, Kuşadası Belediyesinde yürütülen araştırma ve ön inceleme süreci içerisinde, 28 firmanın kaşelerinin kopyalandığı, sahte kaşelerin bazı alım ve ihalelere ait piyasa araştırmasında ve formlarda kullanılmış olduğu, formlarda bulunan imzaların ise sahte olduğu tespit edilmiştir.

Alınan malzeme miktarı fazla gösteriliyor 

Bunun yanı sıra, belediyenin ihale işlerini yürüten görevliler ile belediyeden ihale alan firma yetkilisi arasında gerçekleşen mesajlaşmalardan, rüşvet alındığı, ihalelerde ayarlama yapıldığı ve alınan malzeme miktarının fazla gösterildiği tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, bahsi geçen ihale iş ve işlemlerini yürüten görevlilerin soruşturmaya esas olabilecek delilleri yok etme, gizleme ya da değiştirme ihtimali göz önüne alınıp, kamu hizmeti gerekleri yönünden görevleri başında kalmalarının sakıncalı olması ve soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi adına mülkiye müfettişleri tarafından 2 memur görevden uzaklaştırılmıştır.

Öte yandan bir sözleşmeli personel ile 2 şirket çalışanının sözleşmelerinin askıya alınması veya sonlandırılması için Kuşadası Belediye Başkanlığına bildirimde bulunulmuştur.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal