Rusların Yasakladığı Türk Oyunu: Okey Muhabbet

Rusya’nın sınırları içerisinde bulunan Yakutistan Federal Bölgesi’nde Türk yazılımcıların yaptığı mobil oyun resmen yasaklandı. Sebebi ise Türklerle tanışan Yakutistan Türkü kızlarının Türkiye’ye kaçması.

09.09.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-18:38) Rusların Yasakladığı Türk Oyunu: Okey Muhabbet

Yakutistan Federal Bölgesi yönetimi bölge gençlerinin özellikle genç kızların hızlı göçünü durdurmak için araştırmalar yaparken Türkiye’deki yazılımcılar tarafından geliştirilen bir oyunun ülkedeki genç nüfusun göçüne katkı sağladığını fark etti. 

OYUNDA TANIŞIP TÜRKİYE'YE GÖÇÜYORLAR

Sesli sohbet edilebilen Okey Muhabbet oyununda tanıştıkları Türk erkeklerle birliktelik yaşamaya başlayan Yakutistanlı genç kızlar kısa bir süre sonra evlenerek Türkiye’ye taşınmayı tercih ediyor. Yakutistan’ın büyük çoğunluğunun buzul olması ve soğuk havanın yıl boyunca hakim olmasından dolayı yaşadıkları bölgede iş bulmakta zorlanan gençler Türk erkeklerle tanışmayı bir fırsat olarak görüyor.


RUSYA'DA YAŞIYORLAR ANA DİLLERİ TÜRKÇE

Rusya sınırları içerisinde bulunan Yakutistan’ ın resmi dili Rusça olsa da ana dilleri Türkçe olan büyük bir çoğunluk var. Yakutistan' lı genç kızlar Türkiye’den oyuna giren erkeklerle kolaylıkla iletişime geçip güvendikten sonra Türkiye’ye gelmenin yolunu aramaya başlıyorlar. Bölgede neredeyse yoksulluktan ve zorluktan kurtulmanın bir yolu haline gelmiş Türk' le evlenme fikri aileler tarafından da oldukça olumlu bakılan bir konu.


FEDERAL MAHKEME GENÇ KIZLARA DUR DEDİ

Okey Muhabbet oyunu bölgede tartışma programlarına konu olurken aynı zamanda Federal yönetim tarafından mahkemeye taşındı. Mahkeme, bölgedeki göçü hızlandırdığı ve Yakutistan kültürü ve geleneklerine zarar verdiği gerekçesiyle oyunun bölgede indirilmesini ve oynanmasını yasakladı. Fakat Yakutistan' lı vatandaşlar bu yasağı delerek oynamaya devam ediyor.


OKEY MUHABBET YAZILIMCISI "ÇOK SAÇMA BİR KARAR"

Oyunun fikir sahibi olan ve ekibin yöneticisi olan Erol Kansız firma adına yaptığı açıklamada “bu çok saçma bir karar, gerekli başvuruları yaptık, globalleşen ve internetle hızla birbirine yaklaşan dünyada bu karar sadece komik. Artık sınırlar kalkıyor, iletişim kurmak kolaylaşıyor bu yasaklar hiçbir şey ifade etmiyor” dedi. “Ben herkesi  bu oyunu indirmeye ve oynamaya davet ediyorum isteyenler Apple Store veya Google Play’den İndirin ücretsiz bir şekilde indirip oynayabilirler.” diyerek sözlerini bitirdi.

OKEY MUHABBET OYUNUNU İSTEYEN HERKES AŞAĞIDAKİ LİNLKLERDEN ÜCRETSİZ İNDİREBİLİR


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal