Ruslar bu yaz Türkiye'ye akın edecek

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal sonrası birçok ülke ile Rusya’nın ilişkileri zarar görmeye başlamıştı. Kıbrıs Rum yönetimi de geçtiğimiz günlerde hava sahasını Rus uçaklarına kapattıklarını açıklamıştı. Söz konusu karar üzerine Kıbrıs Rum yönetiminin Rus Büyükelçisi Stanislav Osasdychiy Ruslar’ın Türkiye’ye gideceğini belirerek; “Ayağınıza sıktınız. Bu yaz Rus turist beklemeyin, Türkiye’ye gidecekler.” ifadelerini kullandı.

04.03.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-14:55) Ruslar bu yaz Türkiye'ye akın edecek

Kıbrıs Rum yönetiminin AB ile paralel olarak uyguladığı Rusya yaptırımları iki ülke arasındaki gelirimi alevlendirdi. Buna göre Kıbrıs Rum Kesimi’nin Rusya’ya hava sahalarını kapatması, Rus Büyükelçi Osadychiy’i oldukça kızdırdı. Rumlar’ı “Ayağınıza sıktıınz!” şeklinde eleştiren Rusya Büyükelçisi turistlerin bu yaz tercihinin Türkiye olacağının altını çizerek; “Yaz geliyor, Rus turist beklemeyin. Türkiye’ye gidecekler.” ifadesiyle sert bir açıklama yaptı. Ukrayna’nın Rum yönetimindeki Büyükelçisi Ruslan Nimchynski ise, Ruslara kapıları kapatan Rumlara teşekkürlerini iletti.

Ukrayna tarafı mutlu

Rum Sigma televizyonu, Ukrayna Büyükelçisi Ruslan Mimchynski ile de ayrı bir röportaj gerçekleştirdi. Avrupa Birliği’nin yaptırımlarını Rum yönetiminin de uygulamasından büyük gurur duyduğunu belirten Ukrayna Büyükelçisi, Rum muhabirin ısrarla aynı soruyu yöneltmesine rağmen, Rusya’nın müdahalesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı benzetmesi yapmadı. Ukrayna elçisi, Avrupa ve Rum yönetimi hava sahasının Rusya’ya kapanmasının ülkeye büyük etkisinin olmayacağını ifade ederek, “Asıl biz Ukrayna’nın hava sahası Rusya’ya kapatılmasını istiyorduk. O zaman Rusya’ya karşı etkili olurdu.” diye konuştu.

1974 benzetmesi sinirlendirdi!

Rusya ile ekonomik ve siyasi açıdan çok yakın ilişkileri bulunan Kıbrıs Rum yönetiminin Büyükelçisi Osadychi, Rum Sigma televizyonuyla yaptığı röportajda, Nikos Anastasiadis hükümetini sert bir dille eleştirdi. Rusya’nın Ukrayna’daki Rusları korumak amacıyla müdahalede bulunduğunu belirten Osadychi, Rumların “Türk işgali” propagandası yaptığı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına yaptığı benzetmeye de sinirlendi. Rum muhabirin bu alanda sorduğu soruya, “Ukrayna’daki Donbas bölgesi Ukrayna işgali altında kaldı.” cevabını verdi.

Yaptırımlardan korkmadıklarını ve bu durumdan endişeli olmadıklarını vurgulayan Rum yönetimi ve AB’nin uygulamaya aldığı yaptırımları eleştiren Rus Büyükelçi, “Yaptırımlardan hiç endişeli değiliz. Avrupalılar doğalgaz, petrol, buğday nereden temin edecekler? Kıbrıs’a Rus turistler nasıl gelecek? Gelmeyecekler. Türkiye’ye gidecekler. Paralarını orada harcayacaklar. Yaz geliyor. Kıbrıs’ın hava sahasını kapattınız. Kendi ayağınıza sıktınız. Biz bunun olmasını istemedik.” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal