Rus ordusu sivilleri bombaladı: Ukrayna ise öldürdüğü işgalci Rus askerlerinin görüntülerini paylaştı!

Rusya'nın ilerleyişi sürerken Ukrayna askerleri çok sayıda Rus askeri unsurunu ele geçirerek işgalci Rus askerlerini öldürdükleri görüntüleri paylaştı. Rus ordusunun bombardımanı sonrası enkaz altında ve araçlarının içerisinde can veren sivillerin de görüntüleri uluslararası ajanslara verildi.

07.03.2022-07:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-09:20) Rus ordusu sivilleri bombaladı: Ukrayna ise öldürdüğü işgalci Rus askerlerinin görüntülerini paylaştı!

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırının bugün 11'inci günü. Rusya, Ukrayna’ya dört bir yandan saldırırken Ukrayna ise gerek yerel halkın katılımıyla gerekse askeri gücü ile karşılık vermeye devam ediyor. Çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Rus ordusu havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam ediyor. Şu ana kadar Harkov, Çernihiv, Irpin, Borodyanka, Zitomir, Mariupol, Herson ile başkent Kiev'e yoğunlaşan Rus ordusunun şimdi de Ukrayna'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki liman kenti Odesa'yı hedef alacağı kaydediliyor.

Savaş hava, kara ve denize yakın noktalarda şiddetlenerek devam ederken Ukrayna'nın sokak sokak savunma politikasını da hayata geçirmesiyle birçok şehrin merkezinde çatışmalar alevlendi.

Ukrayna şehirlere girmeye çalışan Rusya askerlerini öldürdüklerine dair görüntüleri uluslararası ajanslara servis ederken, Rusya bombardımanı neticesinde enkaz altında kalan onlarca sivilin de fotoğrafları paylaşıldı


Ruslar neredeyse kente girecek

Sosyal medya hesabından halkına 'savaşmaya devam edin' çağrısı yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de Rusya'nın Odessa kentini bombardımana hazırlandığını belirterek dünyadan yardım istedi. Rusların neredeyse kente girmek üzere olduklarını söyleyen Zelenski şöyle devam etti;

Füzeler Odessa'ya çevrilmiş durumda

'Ruslar daha önce Odessa'da hep sıcaklık ve dostluk gördü. Şimdi Odessa'yı bombalayacaklar. Bütün silahlarını bu kente yöneltmiş durumdalar. Füzeleri Odessa'ya çevrilmiş halde' açıklamasında bulundu. Güneydeki tarihi liman kenti olan Odessa'da halk endişeli bekleyiş içinde. Kentte Ukraynalı ve Rus kökenli halk yanında Bulgar ve Yahudi azınlıklar da bulunuyor.

Yaşam ve kölelik arasında seçim yapıyoruz

Son videosunda halkına seslenen Zelenski, mücadelede kararlılık mesajı verdi. Zelenski, 'Ukraynalılar! Yarınımızı artık kazandık. Ama hala bugünümüz için savaşıyoruz. Yaşam ve kölelik arasında seçim yapıyoruz ve savaşıyoruz' açıklamasında bulundu.  'Dünyanın gökyüzünü Rus füzelerine kapatacak gücü var' diyen Zelenski, her gün birçok devletin liderleriyle, iş dünyasının liderleriyle konuştuğunu söyledi.


Ülkeyi yeniden inşa edeceğiz

Zelenski, 'Bunlar güvenimizi artıran konuşmalar. Çünkü dünya iyiliğin tarafındaysa asla karanlığa düşmeyecektir' ifadelerinde bulundu. Ülkeyi yeniden inşa etmeye hazır olduklarını dile getiren Zelenskiy, 'Ukraynalılar! 11 gündür savaşıyoruz. Özgürlük için. Devlet için. Biz sabrettik. Ülkemizi nasıl yeniden inşa edeceğimizi şimdiden biliyoruz' açıklamasında bulundu.

Rusya Suriyeli savaşçı topluyor

Rusya'nın, daha önce şehir savaşlarını tecrübe etmiş bazı Suriyeli yabancı savaşçıları Ukrayna'ya savaşmaya götürmek üzere topladığı iddia edildi.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, adı açıklanmayan üst düzey bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Moskova yönetiminin Ukrayna'daki savaşın gidişatı doğrultusunda yeni yöntemler için arayışta olduğunu yazdı.

Gazeteye konuyu değerlendiren 4 ABD'li yetkili, başta Kiev olmak üzere Ukrayna'da şehir savaşlarının yaşanması ihtimalinin artması üzerine Rusya'nın Suriye'den yabancı savaşçı götürmek üzere bu kişileri topladığını iddia etti.

Rusya 40 askerini daha kaybetti

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Luhansk yönündeki çatışmalarda yaklaşık 40 askeri ile 11 askeri aracını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Luhanks yönünde kendi pozisyonlarını korumaya devam ettiği ve düşmana zarar verdiği kaydedilirken, silahlı kuvvetlerin yaptığı birkaç başarılı karşı saldırı sonucunda Rus ordusunun yaklaşık 40 asker ile 11 askeri aracını kaybettiği belirtildi.

Rus ordusunun esas çabalarını Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirlerini kuşatmaya, Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki idari sınırlara ulaşmaya ve geçici olarak işgal edilen Kırım'dan Mariupol-Novoazovsk yönünde karadan bir koridoru oluşturmaya odaklayarak Ukrayna'ya karşı saldırı operasyonunu sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, Rus ordusunun başkent Kiev'e saldırmak için güç biriktirmeye geçtiği de dile getirildi.

Ukrayna makamları dün, Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat ila 6 Mart tarihleri arasındaki savaşta 11 binden fazla Rus askerin hayatını kaybettiğini, 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 insansız hava aracının etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.


Rus ordusu sivillerin tahliye yoluna bomba yağdırdı

Rus Ordusu'nun kuşatması altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de dün şiddetin dozu arttı. Kiev'e 20 km uzaklıktaki Irpin'de binlerce sivilin tahliye yolları bombalandı. Günlerdir İrpin'deki sığınaklarda bekleyen siviller Rus ordusunun İrpin şehrini tamamen kuşatması yüzünden canları pahasına yollara düştü.

Zor durumdaki çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının da bulunduğu siviller, patlama bölgesinden kaçmak için evlerini terk ederek yanlarına aldıkları birkaç eşya ile Kiev'e geçmeye çabalıyordu. Ancak rus bombardımanı sırasında etrafa saçılan şarapnel parçaları sivilleri kaçış yolunda yakaladı. Yollarda ölenlerin yayında duran bavul, hatta evcil hayvan sepetlerinin görüntüleri yürekleri dağladı.

Bombalaradan kaçarak sağ salim 5 kilometre uzaklıktaki yardım istasyonuna ulaşan siviller ise Kiev içinde güvenli bölgelere taşınıyor. Yaralılara ilk yardım da burada yapılıyor. İrpin cehenneminden çıkmayı başaran Nastia, "9 gün boyunca yer altındaydık.

Yiyeceğimiz bitti. Uçaklar, bombalar bütün şehiri vurdu. Günlerdir İrpin'den çıkmak için güvenli zamanı bekliyorduk. Bir türlü kaçmamıza fırsat olmadı. Düşman ordusu yaklaşınca artık evden çıkma kararı aldık.

Komşularımızla birlikte köprüye doğru yola çıktık. Bombalar hemen önümüze düştü. Hayatta kaldığımız için şanslıyız" dedi. Rus Ordusu'nun Irpin şehir merkezine girdiği ve burada kontrolu sağladığı öğrenildi.


Yüzbinlerce sivil mahsur kaldı

Harkov'da bugün insani yardım koridorunun açılmasını bekleniyor. Mariupol şehrinde de artan saldırılar yüzünden şehirde yüzbinlerce sivil mahsur kaldı. Akşam 21.00'e kadar sivillerin tahliyesi için insani koridor açıldı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı açıklamada bugüne kadar 11 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 44 uçak, 48 helikopter, 285 tank, 985 zırhlı araç, 109 topçu sistemi, 447 araç, 60 yakıt tankı ve 4 İHA etkisiz hale getirildi.

Bombalardan kaçan sivillere yardım ettik

Günlerdir Irpin'de devam eden tahliyeleri takip etmek için yıkılan köprünün üzerinde fotoğraf çektiğim sırada meslek hayatımın en zorlu anlarından birini yaşadım.

10 binlerce sivil güvenli bölgeye gitmek için bombaların altında yürümek zorunda kalıyor. Rus savaş uçaklarını Irpin üzerinde gördük Binaların arasında sortiler yaparak bombalar bırakıyorlardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal