Rus internet siteleri kapanacak mı? Rus internet siteleri ve rus uzantılı tüm internet siteleri kapanabilir

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesi, birçok alanda yaptırımlara neden oldu. Rus internet siteleri kapanıyor mu? Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı yüzünden Rus internet siteleri kapatılabilir.

02.03.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-13:34) Rus internet siteleri kapanacak mı? Rus internet siteleri ve rus uzantılı tüm internet siteleri kapanabilir

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonları yüzünden birçok yaptırıma maruz kalması bekleniyor. Yaptırımlar her geçen gün artıyor. Yaptırımlar kapsamında Rus internet siteleri ve uzantılarının tüm dünyada yasaklanması bekleniyor. Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesi, birçok alanda yaptırımlara neden oldu. Rus internet siteleri kapanıyor mu? Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı yüzünden Rus internet siteleri kapatılabilir.

ICANN adlı küresel kuruluş, Ukrayna tarafından, içeriğinde Rusya’nın internet sitelerinin tüm dünyaya kapatılması konusu bulunan bir mektup aldığını söyledi. Savaştan dolayı Rusya, artık köşeye sıkışıyor. Şimdiye kadar Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, daha önce görülmemiş yaptırımlar olarak tarihe geçti. Ukrayna, dijital ortamlardan Rusya’nın silinmesi için tüm dünyaya çağrı yapıyor.

Rusya'nın siteleri dünyaya kapatılıyor mu

CNBC kanalından yayınlanan haberde ICANN adlı küresel kuruluşun, Ukrayna’dan, Rus sitelerinin tüm dünyaya kapatılmasına yönelik bir mektup aldığını doğruladı. Konuyla alakalı başka herhangi bir yorum yapılmadı.

Görülmemiş Bir Uygulama

Talep edilen bu durumla alakalı daha önce hiçbir uygulama bulunmuyor. Böyle bir durumun nelere yol açacağı konusunda hiçbir bilgi bulunmuyor. Rusya’yı yıldıracak bir yaptırım olabilir ancak öte yandan tüm dünya da bu durumdan olumsuz etkilenebilir.

Daha önce Google CEO’su dünyadaki internetin ikiye bölüneceğini ve bir tarafı Çin, bir tarafı da ABD’nin yöneteceği iddiasında bulunmuştu. Hali hazırda Çin hükümeti Meta ve Google şirketlerini yasaklamış bulunuyor.

Rusya ise bu elektronik ortamları düzenlemek adına 2019’da çalışmalara başlamıştı. Ayrıca 2021 yılında da Twitter’ı bilerek yavaşlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal