Rumlardan küstah ifadeler: Yunanistan’ın başkenti İstanbul’da tarih yazacağız

Bu akşam deplasmanda temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Rum ekibi AEK Larnaca’nın taraftarlarından skandal bir açıklama geldi. AEK Larnaca’nın taraftar grubu Larnaca Guardians, ‘’Yunanistan'ın başkenti İstanbul'da tarih yazacağız" dedi. İşte detaylar...

06.10.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-17:55) Rumlardan küstah ifadeler: Yunanistan’ın başkenti İstanbul’da tarih yazacağız

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe bu akşam Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekibi AEK Larnaca ile karşı karşıya gelecek. Kadıköy’de oynanacak maç öncesi AEK Larnaca’nın taraftarlarından skandal bir açıklama geldi. AEK Larnaca’nın taraftar grubu Larnaca Guardians, ‘’Yunanistan'ın başkenti İstanbul'da tarih yazacağız" şeklinde ifadeler kullandı.

Rumlardan küstah ifadeler

Rum taraftarlar son zamanlarda Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan siyasi gerilimi daha da artıracak bir açıklama yaptı. AEK Larnaca’nın taraftar grubu Larnaca Guardians yaptığı açıklamada, ‘’Yarın takımımız tüm ulus için savaşıyor. Yunanistan'ın başkenti Konstantinapolis'te (İstanbul) tarih yazacağız. General Kimona'nın aurasıyla Şükrü Saraçoğlu'nu zayıflatacağız. Bolca içki içerek ve şarkı söyleyerek maça 17.00'de başlayacağız." sözlerine yer verdi.

AEK Larnaca açıklama

Fenerbahçeli taraftarlar başta olmak üzere milyonlarca Türk futbol sever, Rumların bu provokatif açıklamasına sert tepki gösterdi. Bir çok Türk takımının taraftarları sosyal medya üzerinden Fenerbahçe’ye destek mesajları paylaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal