RTÜK'ten Tele 1'e Ekran Karartma Cezası

Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit Han'a yönelik saygısız ifadeler kullanarak yayın yapan Tele-1'e , RTÜK'ten 5 gün ekran karartma cezası geldi.

03.09.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-16:14)

Tele 1'de yayın yapan ve daha evvel Ayasofya'da Fetih Suresinin okunmasını küçümseyerek gündeme gelen Mert Yanardağ, bu kez Osmanı Sultanı 2. Abdulhamit Han'a yönelik ağır ifadeler kullandı.

Tele 1 ekranlarında canlı yayında ''1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere...'' sözlerini söyleyen Mert Yanardağ, RTÜK'ün tepkisini çekti.

Daha evvel Fazilet Durağı skandalı, Adnan Menderes'e yönelik iftira içerikli sözler ve Ayasofya'da Fetih Suresi rahatsızlığı ile gündeme gelen Tele-1 ekranları 5 gün karartılacak.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA!

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Tele1 kanalına 5 gün ekran karartma cezası verdiği bildirildi.

Tele1 açıklamasında karartma cezasının, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın programında Padişah 2. Abdülhamid ile ilgili sözleri nedeniyle alındığı belirtildi.

RTÜK açıklaması tam olarak şöyledir:

''2020/27 sayılı toplantıda Tele 1’in, kanunda yer alan 'Yayınlar, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez' ilkesini ikinci kez ihlal etmesi nedeniyle alınan 5 günlük yayın durdurma cezası hakkında daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararları, yargı tarafından kaldırılmıştır.

İlgili kuruluşun, son yargı kararı gereğince Üst Kurulun vermiş olduğu idari yaptırım müeyyidesini bu gece itibarıyla uygulamaya başlaması gerekmektedir. Ayrıca karara muhalif kalan RTÜK üyelerinin açmış olduğu davaları da mahkeme reddetmiştir.''

TELE 1'DEN AYASOFYA'DA FETİH SURESİ RAHATSIZLIĞI

Ayasofya Camii'nin açılışında Fetih Suresinin okunmasından rahatsız olan Merdan Yanardağ şu sözleriyle tepki toplamıştı:

''Fetih Suresi'nin Ayasofya'da okunacak olması son derece 21. yüzyılda modern bir devlete, çağdaş bir topluma uygun düşmeyen, hâlâ fetih ideolojisinin savunulduğu, yani işgalcilik, yayılmacılık, talan ve sömürgecilik anlayışı anlamına gelir bu çağda fetih.

Dolayısıyla tıbbı cihat gibi fethin yeniden yorumlanması içinin yeniden doldurulması gerekiyor. Güncellenmesi gerekiyor.

Bu çağda fethi savunmak silah zoruyla başka toprakları ele geçireceğini ilan etmek demektir. Hâlâ böyle bir ideolojinin taşıyıcısı olduğunu ilan etmek demektir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal