RTÜK'ten TELE 1'e Terör Örgütü Propagandası Cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bölücü terör örgütüne ait bez parçalarının olduğu reklam filmini yayınladığı sebebiyle TELE 1'e idari para cezası uyguladı.

27.08.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-17:57) RTÜK'ten TELE 1'e Terör Örgütü Propagandası Cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) gelen açıklamada, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği TELE 1 raporunun Üst Kurul'da müzakere edildiği belirtildi. Rapordaki Evrensel gazetesinin terör etkenleri barındıran reklam filminin yayınını yapan TELE 1'e cezai müeyyide önerisi değerlendirildi. Uzman raporuna bakıldığında; reklam filminde, bir kız çocuğunun kırmızı, sarı ile yeşil renklerindeki bir bez parçasını tuttuğu sırada ekrana 'bir arada, barış içinde, kardeşçe yaşamak isteyenlerin sesi' ifadesinin yer aldığı aktarıldı.

Reklamın devamında da bir mitingden kareler verilerek bir takım bez parçalarının ekrana getirildiğine dikkat çekilen raporda, filmdeki bölücü terör örgütüne ait bez parçalarıyla terör örgütünün propagandasının gerçekleştirmesine aracılık edildiği, bu yapılırken de kardeşlik mesajları verilerek masum bir kız çocuğuyla tatlı gösterilmeye çalışıldığı bildirildi.

Üst Heyet, 6112 sayılı Kanun’un sekizinci maddesindeki 'Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez' yayın ilkesinin ihlali sebebiyle TELE 1'e en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi verilmesine karar verildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal