09.01.2024-10:09 (Son Güncelleme:09.01.2024-17:36)


1

Yayın hayatına başladığı andan itibaren hatta ilk fragmanı ortaya çıktığından bu yana sosyal medyadan tepki çeken Kızıl Goncalar dizisi hakkında RTÜK tarafından verilen yayın durdurma cezası onay aldı.



2

Türkiye'de dini değerlerimiz üzerinden yapılan provokasyonlarla mücadele sürüyor. İslam dinin hedef alan sahneleriyle tepki çeken Kızıl Goncalar dizisi bunlardan biri.



3

Milli ve manevi değerlerin açıkça hedef alındığı ‘Kızıl Goncalar’ adlı dizide, muhafazakar ve seküler çatışması ele alınırken İslami değerlere saygısızlık yapılıyor.



4

Müslümanları adeta bağnaz olarak gösteren dizide, sahneler İslam karşıtı sözlerden oluşuyor. Tepkiler sonrası RTÜK'ün inceleme başlattığı diziye ceza yağarken, yayın durdurma kararı alınmıştı.



5

Yapılan incelemeler sonucu, "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılıktan yüzde 3 idari para cezası, 2 kez de program durdurma cezası verilirken dizinin yapımcısı açıkladı.



6

Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı olan Faruk Turgut, açıklamasında yayın durdurma cezasının onaylandığını belirterek dizinin ekranda olmayacağını söyleyerek olay yaratan şu sözleri söyledi;



7

''Bu akşam yayın yok. İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi, RTÜK'ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar'ın yayınını yapamıyoruz.''



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr