Roman Abramovich’ten şok karar! Chelsea için rekor fiyat istendi

Roman Abramovich’in İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yi satışa çıkarması sonrasında rekor fiyat açıklandı. Takımı satın almak isteyenlerden 500 milyon sterlin daha istendi. Satışa çıkarılan Chelsea takımından elde edile para hiçbir şekilde Abramovich'in cebine girmeyecek. İşte merak edilen rekor fiyat…

30.04.2022-02:31 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-19:08) Roman Abramovich’ten şok karar! Chelsea için rekor fiyat istendi

Rus milyarderin Chelsea takımını satışa çıkarmasının ardından istenen paralar duyanların şoke etti. Takımı satın almak için gelen son üç teklifin sahiplerinin cebinden fazladan 500 milyon sterlin çıkması gerekecek. İstenen para astronomik boyutlara ulaşırken herkes fiyatla ilgili araştırmalarını hızlandırdı. İşte merak edilen rekor fiyat…

Abramovich’ten rekor fiyat

Chelsea takımının satışa çıkarılması ile ortada dönen paralar oldukça şaşırtıcı boyutlara ulaştı. Gelen teklifler sonrası Chelsea takımı için 500 milyon sterlin daha istenirken fiyatı duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi. Ancak bu olay sonrası hızlı bir toparlanma yaşayan Sky News, konsorsiyum üçlüsünün son iki gün içinde istenen fonları bulduklarını açıkladı.

Roman Abramovich’ten şok karar

İngiliz tarihinin en büyük yardımı yapılacak

İngiliz tarihinin en büyük yardımı satılan takımdan elde edilen para ile yapılacak. Takımın satılması ile hayır kurumları için 1 milyar sterlin bağış yapılacak. Chelsea takımını almak isteyen kişinin 2,5 milyar sterlini gözden çıkarması gerekecek. İngiliz hükümetinin yaptığı açıklamada, takımın satılması ile elde edilecek paranın tek kuruşunu bile Abramovich’in almayacağı duyuruldu.

Chelsea için teklifler devam ediyor

Takım için teklifler devam ederken gelen tekliflerin sahiplerinin Sir Martin Broughton, Stephen Pagliuca ve Todd Boehly liderliğindeki konsorsiyumlar olduğu açıklandı. Takım için gelen teklifler değerlendirilmeye devam ediyor. Teklif veren isimlerden Todd Boehly, Los Angeles Dodgers'ın MLB franchise'ına sahip adaylar arasındadır.

Teklif veren Sir Martin Broughton’un destekçileri de oldukça fazla. Crystal Palace, Lord Coe, Lewis Hamilton ve Serena Williams'ın ortak sahibi Josh Harris ve David Blitzer de Broughton’u destekliyor.

Teklifler arasında dikkat çeken bir diğer isimde Stephen Pagliuca oldu. İtalyan takımı Atalanta ve basketbol takımı Boston Celtics'in ortak sahibi olması nedeniyle diğer teklif sahipleri arasında kendisini gösteriyor.

Chelsea takıma destek geliyor

Lewis Hamilton ve Serena Williams’tan takıma destek geliyor

Alanlarında oldukça başarı isimler olan Lewis Hamilton Serena Williams kazandıkları paralarla oldukça güzel servetler elde ettiler. Bu sayede büyük yatırımcılar arasına giren ikili oldukça önemli bir konuma sahiptir. Girişim sermayesi fonu olan Williams, bir süre önce İngiliz merkezli bir spor teknolojisi yıldızı olan Opensponsorship'e yatırım yapmış olduğu da açıklandı. Bir diğer isim olan Hamilton ise zaten pek çok şirketle işbirliği yapmaktadır.

Ünlü isimlerin Broughton’un Chelsea için yapacağı teklife destek sağlayıp sağlamayacağı görüşmeleri de devam etmektedir. Yarış pilotu olan Hamilton ise PSG'nin yıldızı Neymar da dahil olmak üzere spordaki pek çok isimle bağlantısı bulunmaktadır. Futbol taraftarı olduğu bilinen Hamilton’un ise takıma desteği kaçınılmaz oldu. Arsenal taraftarı olan Hamilton, Chelsea ile gündeme gelince takıma rakip olabileceği konuşulmaya başladı. Spor dallarında oldukça başarı isimler olarak öne çıkan Williams ve Hamilton Chelse’yi satın alma için oldukça hevesli görünüyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal