Rıdvan Dilmen'den çarpıcı itiraf: Ziraat Türkiye Kupası formatı ve yabancı kuralı değişecek mi?

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu olan Rıdvan Dilmen, Süper Lig için gündeme gelen play-off sistemiyle ilgili konuştu. Dilmen, yabancı sayısı ve Türkiye Kupası hakkında da çarpıcı bir iddiada bulundu. İşte detaylar...

08.01.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-15:46) Rıdvan Dilmen'den çarpıcı itiraf: Ziraat Türkiye Kupası formatı ve yabancı kuralı değişecek mi?

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. TV 8.5’taki futbol programında konuşan Dilmen, Süper Lig'de gelecek sezon uygulanması gündemde olan play-off sistemiyle ilgili bir itirafta bulundu. Türkiye Kupası'nın formatında da değişikliğe gidileceğini belirten Rıdvan Dilmen, yeni yabancı kuralının da detaylarını verdi.

Grup formatının detaylarını verdi

Dilmen, "Play-off askıya alınmış" ifadelerini kullanırken Türkiye Kupası formatına da değindi. Ünlü yorumcu, "Kupa maçlarında bir ton takım var. Şimdi burada da sayıyı düşürüyorlar. Takım sayısını 24'e düşürüyorlarmış. Daha iyi. 6 tane 4 takımlı gruplar. Grupta 3 maç oynayacaklar. Sonra da çeyrek final, yarı final ve final" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası

Yabancı sayısı değişiyor

Öte yandan Rıdvan Dilmen, uygulanması planlanan yeni yabancı kuralına da değindi. Dilmen yabancı sayısının 12 olacağını kaydetti. Ünlü yorumcu "Yabancıyla ilgili düşündükleri, kulüplerin de muhtemelen okeyledikleri bence çok sağlıklı bir karar. 12 yabancı, 30 kişilik kadro 26 kişi olacak ama 12 yabancı. İster 11 tane oynat, ister 5 tane oynat. Bence ekonomik olarak da fena değil. 21 yaş altı 3 tane yerli alabilirsiniz 26'ya ek olarak da..." sözlerine yer verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal