Resulayn'da, PKK’nın Karargahında Tünel Bulundu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye’nin Resulayn şehrinde terör örgütü PKK/YPG’nin karargahı olarak kullandığı okulun altında gizli tünel bulundu.

10.03.2021-17:02 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-17:02) Resulayn'da, PKK’nın Karargahında Tünel Bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye Milli Ordusu ile birlikte 9 Ekim 2019'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile terör etkenlerinden arındırılan Resulayn ile Tel Abyad şehirlerinde, yaşamın normalleşmesine ilişkin faaliyetler sürüyor.

Güvenlik kuvvetleri, bölgede terörist sızma girişimlerini önlemeye ilişkin faaliyetlerin yanında teröristler tarafından kazılan tünelleri yok etme çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nın sona ermesinin akabinde son 1 sene içerisinde Tel Abyad’da uzunluğu 150 ile 600 metre arasında farklılık gösteren 10 sığınak, 19 hendek, kilometrelerce uzunluğunda 21 tünel, 60 mevzi, Resulayn'da de 27 kilometre uzunluğunda 303 tünele zarar verilerek kullanılmaz duruma getirildiği ifade edildi.

Resulayn'da, PKK’nın Karargahında Tünel Bulundu554546

Son olarak da Resulayn'da daha öncesinde terör örgütü tarafından karargaha çevrilen bir okulun bodrum katında tünel bulundu.

Resulayn'da, PKK’nın Karargahında Tünel Bulundu5545452

Tespit edilen tünel güvenlik güçleri tarafından yok edilerek kullanılamaz duruma getirildi.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal