Libya'da Hükümet Temsilciler Meclisi'nden Güvenoyu Aldı

Libya Başbakanı Dibeybe'nin hükümeti, Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu aldı. Güvenoyunun, BM'nin yol haritasında belirlenen seçimlere dek geçerli olduğu belirtildi.

10.03.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-16:57) Libya'da Hükümet Temsilciler Meclisi'nden Güvenoyu Aldı

Libya'daki Temsilciler Meclisi, ülkenin doğusundan ve batısından temsilcilerin katıldığı, başkentin 450 kilometre doğusundaki Sirte kentinde üç gün süren oturumu tamamladı.

133 KATILIMCIDAN 132 GEÇER OY ALDI

Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin 26 bakanın yer aldığı kabinesine 133 katılımcıdan 132 geçer, bir çekimser oy verildi.

Oturumdan sonra konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, meclisin hükümete güvenoyunun Birleşmiş Milletler'in (BM) yol haritasında kararlaştırılan seçimlere kadar geçerli olduğunu iletti.

DİBEYBE: TEKRAR SAVAŞ OLAMAZ

Güvenoyunun sonrasında meclise konuşan Başbakan Dibeybe, meclise ‘tarihi bir karara imza attığı"’ için teşekkür edip, temsilcilere ‘Tüm aşamalarda benimle çalışmanızı, Libya'da bir araya gelmeyi ve çıkarılan nefreti unutmayı arzu ediyorum.’ dedi.

‘SİZLERE SÖZÜMDÜR. TEKRAR SAVAŞ OLAMAZ’

Dibeybe, Başkanlık Konseyi Başkanlığı ve Libya Yüksek Seçim Kurulu'nun destekleriyle umut edilen tarihte seçimleri gerçekleştirmek için çalışacaklarını vurgu yaptı. Devletin bölünmeyeceğine dikkat çeken Dibeybe, ‘Sizlere sözümdür. Tekrar savaş olamaz.’ diye konuştu.

YÖNETİMİN ÜLKEYİ 24 ARALIK 2021'E KADAR SEÇİME TAŞIMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

BM öncülüğünde yapılan Libya Siyasi Diyalog Forumu yol haritasına göre, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Dibeybe ve göreve gelen yönetimin, ülkeyi 24 Aralık 2021'e dek seçime taşıması düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal