Resmi Gazete’de yayımlandı: Köy okulları geri dönüyor

Resmi Gazete’de yayımlanan bildirgede Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe dair detaylar paylaşıldı. Tek öğrenci bile olsa köyde okul açılacak. İşte detaylar…

15.05.2022-12:40 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-12:40) Resmi Gazete’de yayımlandı: Köy okulları geri dönüyor

Bir süredir gündemde olan köy okulları hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre tek öğrenci olsa bir köyde okul açılacak. 

Köy okulları geri dönüyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre köy ve benzeri küçük yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın, ilk okul ve 5 çocuk olması durumunda ana sınıfı açılacak. 

Yapılan düzlenme kapsamında; ‘’Özel eğitim ana sınıfı, ana sınıfı ve uygulama sınıflarının dersliklerinin binanın giriş katında güneş alan bölümde bulunması şartının sağlanamadığı durumlarda, havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da ana sınıfı ve uygulama sınıfı açılabilecek. Okul pansiyonların açılışında aranan öğrenci kapasitesi şartı 100'den 50'ye düşürüldü. Böylece daha fazla öğrencinin pansiyonlardan yararlanmasına imkan sağlandı’’ belirtildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal