Hafta sonu veli toplantısı yapılır mı, yasal mı?

Öğretmenler öğrencilerin genel durumlarını ailelerine bildirmek amacıyla zaman zaman veli toplantısı düzenlemektedir. Bu toplantıların tarihi bazen hafta sonu, bazen de hafta içi olabilmektedir. Peki Hafta sonu veli toplantısı yapılır mı, yasal mı? Yanıtı haberimizde...

15.05.2022-10:07 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-10:07) Hafta sonu veli toplantısı yapılır mı, yasal mı?

Öğretmenler dönemde en az 1 kere olmak üzere veli toplantıları düzenlemektedir. Öğrencilerin not ve davranış konusundaki son durumu öğrencilerin velilerine anlatan öğretmenler söz konusu veli toplantılarını bazen hafta içi, bazen de hafta sonu düzenlemektedir. Bu durum velilerin müsaitlik durumuna göre değişmektedir. Bir çok kişi ise ‘’Hafta sonu veli toplantısı yapılır mı, yasal mı?’’ sorusunun yanıtını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor.

Hafta sonu veli toplantısı yapılır mı, yasal mı?

Bir çok okul yönetimi veli toplantılarını velilerin iş hayatlarından dolayı hafta sonunda gerçekleştirmektedir. Eğitim öğretim yılının başında ve sonunda yapılan veli toplantılarının hafta sonunda yapılmasının kanuni açıdan bir sakınca taşıyıp taşımadığı merak edilmektedir.

Hafta sonu veli toplantısı

Hafta sonu veli toplantısı yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Hafta sonu ve hafta içi saat 17.00’den sonraki toplantılara katılım zorunlu değildir. Bu saatler dışında yapılan toplantılara katılmayan öğretmenler için cezai yaptırım uygulanamaz. Çünkü bu saatler öğretmenlerin mesai saatlerinin dışında kalmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal