Resmi Gazetede Yayımlandı: 5 İlde Petrol Araması Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün iki şirketin petrol arama ruhsatı verdikleri karar Resmi Gazetede yayımlandı.

16.12.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-16:49)

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne, Mersin ve Hakkari’deki sahalar verilirken, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise Mardin, Siirt, Şırnak illerindeki sahalarda petrol arama ruhsatı verildiği bildirildi.

İki şirkete; Mersin, Hakkari, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan sahalarda petrol arama ruhsatı verildi. 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün iki şirket için verdiği karar Resmi Gazetede yayımlandığı açıklandı.  

Resmi Gazetede yayımlanan habere göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’ya 8’er yıl süreyle Mersin’de denizde bulunan 2 bin 349 ve 39 bin 581 hektarlık alanlara petrol arama ruhsatı verildi. Bununla birlikte TPAO'ya Hakkari’de karada bulunan 34 bin 705 hektarlık alan için de 5’er yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildiği yer aldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye petrol arama ruhsatı verilen iller arasında Mardin, Siirt ve Şırnak bölgeleri yer aldı. Bu illerde 30 bin 701 hektarlık alanda arama yapılacağı Resmi Gazetede yayımlandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal